In mare graba vine si a doua reteta !!!
Ingrediente:
- 150 unt
- 150 g zahar tos
- 1 vf de cutit de sare
- 300 g faina
- 1 ou
- 30 g cacao
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g zahar
- 2-3 lingurite zeama de lamaie
- 50 g fulgi de cocos
- Amestecati untul cu zaharul intr-un castron, pana devine spuma.Adaugati oul , sarea si pulberea de cacao, mai mixati putin , apoi adaugati faina si coaja rasa de lamaie.Mixati pana se omogenizeaza compozitia.
- Inveliti aluatul obtinut in folie de aluminiu si-l lasati sa se odihneasca in frigider circa o ora.
- Scoateti aluatul din frigider ,il intindeti pe o planseta tapetata cu faina si intindeti o foaie de circa 3-4 mm , taiati cu o forma de care doriti sau de care aveti ( eu am ales forma fluturas ) , si puneti fluturasii intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
- Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati fursecurile sa se coaca circa 10-15 minute.Dupa ce le scoateti din cuptor , lasati fursecurile sa se raceasca.
- Intre timp , amestecati zaharul cu zeama de lamaie pana devine ca o glazura , apoi ungeti doar o jumatate din fluturas ( o aripioara :)) cu aceasta glazura si presarati fulgii de cocos peste glazura.
POFTA BUNA !!!
Ce bine arata fursecurile tale,am servesc si eu cu 2-3 !
Pupici!
CHIAR TE ROG !!!!
am devenit dependenta de blogul tau! numai bunatati!!!!
ma bucur tare ca ai devenit dependenta de ceva frumos si de folos :))) …. am vazut ca ma vizitezi ;)… ma bucura asta !!!
week-end placut!!!
Ce bine arataaaaa! O idee buna ptr sapt viitoare cand imi vine nepotica!
sigur o sa-i placa fluturasii !!!!!
mmmmm,arata super bine….
ai mai avut timp si de rontzanele?…
distractie maxima la mare….
daca vrei , iti faci timp ptr toate …. eu vreau si fac!!!!! :))))
ms mult , sper sa fie vreme buna !!!
Mmmmm,bune de tot!Îmi plac! :*
mmmmm ….. si noua !!!! 🙂
Pur si simplu delicios.
ms frumos !!!