Tocanita cu ciuperci de padure


Duminica care tocmai a  trecut , dupa o scurta iesire la cariera de marmura , la intoarcere am vizitat niste prieteni care tocmai venisera de la cules de ciuperci (manatarci si craite), si care au promis ca data viitoare ne vor lua cu ei , ca na 🙂 padurea e mare si are de toate , numa sa cunosti toate minunatiile si sa ai timp si chef de plimbareala , dar cum noua ne place sa colindam ,iar timp ptr asa ceva ne facem 🙂 , clar nu vom rata oferta!! Si daca dupa aceasta vizita m-am ales cu o  plasuta de ciupercute ,am preferat sa fac o tocanita cat mai simpla , adica fara smantanica , boia sau patrunjel , am folosit doar ceapa si usturoi si pot spune ca ma declar super multumita deoarece aroma a fost desavarsita.

Ingrediente :

  • 1 kg ciuperci proaspete( manatarci si craite)
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 3-4 cepe potrivite
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa de sare

Spalati bine ciupercutele cu apa rece , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs de apa , separati palariile de picioruse si le taiati sau le rupeti in fasii potrivite .

Manatarcile le folositi in intregime , iar la craite folositi doar palariuta.

Topiti untul intr-o tigaie , adaugati uleiul si caliti ceapa la foc mic pana devine sticloasa.Adaugati ciupercile taiate si usturoiul pisat , presarati sarea si lasati totul pe foc circa 20-30 de minute .Ciupercile de padure au tendinta de a se prinde de oala daca focul este fff mare , deci … mare grija la foc !!

Amestecati in tigaie din cand in cand.

Cand tocanita este gata , serviti-o alaturi de mamaliguta.

Eu am taiat mamaliguta in forma de braduti pe care i-am ornat cu frunzulite de patrunjel , iar cum „aromele  tari” se servesc in portii mici … poftiti va rog !!!

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

28 comentarii

  1. mangu iliuta

     /  10 August 2011

    sunt un fan ciuperci,ce pot sa spun arata bine si sunt sigur ca sunt delicioase

    Răspunde
  2. Imi place mult tocanita! pupici

    Răspunde
  3. Imi place foarte mult tocanita simpla asa cum ai facut`o tu. Exact la fel o prepar si eu. Doar ca… o fac din ciuperci cumparate. Dupa cate incidente am vazut la TV.. sincer imi e teama sa mai i`au din padure sau de la tarani. Sunt putini care mai cunosc cu adevarat ciupercile bune de consum.
    Te pup

    Răspunde
    • simpla este cea mai buna !!!! … se simte perfect aroma ciupercilor proaspete !!!! … cele cumparate nu se compara cu cele proaspat culese ,cu toate ca sunt fff putini care mananca proaspete , eu cam am ocazia sa pap in fiecare an , si voi mai papa …. chiar ma gandeam … ca nu ma face pe mine o ciupercuta 😉 , le iubesc si imi plac prea mult ca sa-mi faca ceva rau … nu mie !!!!!

      Răspunde
  4. Ce bunatate tocanita asta,imi lasa gura apa :).pupicei!

    Răspunde
  5. Mancare regeasca, la propriu! In trecut craitele le erau interzise oamenilor de rand, erau destinate exclusiv ”crailor”. Si sigur o sa va luam cu noi, data viitoare!

    Răspunde
  6. clar regeasca !!!!!!!!!! … te intorci in timp si-ti inchipui ce bine traiau cu asemenea bunatati pe masa !!! Asteptam momentul si pregatim straitele !!!! Ms Adina !!!!

    Răspunde
  7. adela zilahi

     /  10 August 2011

    hmmm imi place tare mult tocanita de ciuperci, vin la masa! Pupici!

    Răspunde
  8. marina

     /  10 August 2011

    sunt convinsa ca nu se compara gustul ciupercilor de padure cu cele cumparate din super market,dar,eu care sunt o fricoasa,prefer sa nu le stiu gustul…..
    prefer sa cumpar,decat sa culeg…

    Răspunde
  9. La fix!Imi place tocanita cu ciuperci si imi e foame pt ca acum am ajuns acasa!

    Răspunde
  10. Superba mîncare,superba prezentare,ciuperci superbe,aromate,gusoase si delicioase!Unde spuneai ca locuiesti?Adresa,te rog! 😀
    Mammamiaaaa,cum poate sa arate!Fantastic!
    Pupici :*

    Răspunde
    • ms pentru cuvintele frumoase !!!!! ….. adresa ti-o trimit pe mail , e k? :))))…. , dar o trimiti si tu pe a ta sa vin si eu la un grill in gradinutza ta superba !! pussyyyyy !!!

      Răspunde
  11. aoleu ce-mi plac tocanitele astea, mai ….ioii..ce bunatatae!…pup

    Răspunde
  12. vreau si eu ciuperci din padure direct in tocanita. 🙂
    dar tot timpul am o retinere ca nu le recunosc care sunt si care nu sunt comestibile .

    Răspunde
  13. Ce buna ii !
    Imi place foarte mult cum ai aranajat-o pe platou !
    Pupici!

    Răspunde
  14. mangu iliuta

     /  29 August 2011

    fain ciuperci cand mai faci sti unde sa aduci …

    Răspunde
  1. Tocanita de bureti de fag cu leurda « Cat's kitchen
  2. Frumoasele Craite ….. « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: