Tocanita cu ciuperci de padure


Duminica care tocmai a  trecut , dupa o scurta iesire la cariera de marmura , la intoarcere am vizitat niste prieteni care tocmai venisera de la cules de ciuperci (manatarci si craite), si care au promis ca data viitoare ne vor lua cu ei , ca na 🙂 padurea e mare si are de toate , numa sa cunosti toate minunatiile si sa ai timp si chef de plimbareala , dar cum noua ne place sa colindam ,iar timp ptr asa ceva ne facem 🙂 , clar nu vom rata oferta!! Si daca dupa aceasta vizita m-am ales cu o  plasuta de ciupercute ,am preferat sa fac o tocanita cat mai simpla , adica fara smantanica , boia sau patrunjel , am folosit doar ceapa si usturoi si pot spune ca ma declar super multumita deoarece aroma a fost desavarsita.

Ingrediente :

  • 1 kg ciuperci proaspete( manatarci si craite)
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 3-4 cepe potrivite
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa de sare

Spalati bine ciupercutele cu apa rece , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs de apa , separati palariile de picioruse si le taiati sau le rupeti in fasii potrivite .

Manatarcile le folositi in intregime , iar la craite folositi doar palariuta.

Topiti untul intr-o tigaie , adaugati uleiul si caliti ceapa la foc mic pana devine sticloasa.Adaugati ciupercile taiate si usturoiul pisat , presarati sarea si lasati totul pe foc circa 20-30 de minute .Ciupercile de padure au tendinta de a se prinde de oala daca focul este fff mare , deci … mare grija la foc !!

Amestecati in tigaie din cand in cand.

Cand tocanita este gata , serviti-o alaturi de mamaliguta.

Eu am taiat mamaliguta in forma de braduti pe care i-am ornat cu frunzulite de patrunjel , iar cum „aromele  tari” se servesc in portii mici … poftiti va rog !!!

POFTA BUNA !!!

28 de gânduri despre “Tocanita cu ciuperci de padure

  1. Imi place foarte mult tocanita simpla asa cum ai facut`o tu. Exact la fel o prepar si eu. Doar ca… o fac din ciuperci cumparate. Dupa cate incidente am vazut la TV.. sincer imi e teama sa mai i`au din padure sau de la tarani. Sunt putini care mai cunosc cu adevarat ciupercile bune de consum.
    Te pup

    • simpla este cea mai buna !!!! … se simte perfect aroma ciupercilor proaspete !!!! … cele cumparate nu se compara cu cele proaspat culese ,cu toate ca sunt fff putini care mananca proaspete , eu cam am ocazia sa pap in fiecare an , si voi mai papa …. chiar ma gandeam … ca nu ma face pe mine o ciupercuta 😉 , le iubesc si imi plac prea mult ca sa-mi faca ceva rau … nu mie !!!!!

  2. sunt convinsa ca nu se compara gustul ciupercilor de padure cu cele cumparate din super market,dar,eu care sunt o fricoasa,prefer sa nu le stiu gustul…..
    prefer sa cumpar,decat sa culeg…

  3. Superba mîncare,superba prezentare,ciuperci superbe,aromate,gusoase si delicioase!Unde spuneai ca locuiesti?Adresa,te rog! 😀
    Mammamiaaaa,cum poate sa arate!Fantastic!
    Pupici :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s