Piure de cartofi ….ceva banal ar spune multi, oricine stie sa faca , dar putem recunoaste ca este una dintre garniturile preferate de noi toti , alaturi de o bucatica de carne .
Iar eu , cum nu aveam aceasta garnitura postata inca, si daca tot am servit acest piure alaturi de chiftelute , am zis ca trebuie sa postez reteta mea preferata de pireut multicolor , asa cum ii spun eu :):) …..
Ingrediente :
- 1 kg cartofi
- 200 ml lapte fierbinte
- 50 g unt
- 4-5 morcovei fierti ( eu am folosit morcovei din supa)
- patrunjel tocat
- 1 lingurita cu varf de sare
- Curatati cartofii , ii taiati cubulete , apoi ii puneti intr-o oala si turnati apa peste ei cat sa-i acopere. Presarati sarea si lasati cartofii sa fiarba la foc mic circa 30-35 de minute.
- Dupa ce au fiert , ii scurgeti de apa , adaugati untul taiat bucatele mici si morcoveii fierti , apoi mixati ( la viteza cea mai mica ) pana acestia se zdrobesc , adaugand treptat laptele fierbinte.Presarati patrunjelul tocat si amestecati bine totul .Daca mai este nevoie , mai adaugati putina sare.Ornati cu rondele de morcovi si frunzulite de patrunjel , apoi serviti.
POFTA BUNA !!!
Ce bine arata… este prima oara cand vad un piure care sa`mi placa si ca aspect.
mie asa imi place cel mai mult , are un aspect frumos si un gust deosebit :):)
Super prezentare! De lene s-au molipsit si altii… nu se vede?
ms mult !!!! …. sa treaca lenea asta ca nu-mi place asa !!!
super idee….
chiar ma saturasem de clasicul pireu….
banuiesc ca e super la gust….morcovii il indulcesc….
eu nu mai fac clasic de multa vreme 🙂 …. asa este , morcoveii ii dau dulceata , iar patrunjelul aroma si pofta de viata !!! :)))) ….
mereu dintr-o reteta simpla,tu o faci mai complicata:*
complicata nu , doar mai speciala :)))
de acord cu Andda
k!!!! :):)