Piure de cartofi


Piure de cartofi ….ceva banal ar spune multi, oricine stie sa faca , dar putem recunoaste ca este una dintre garniturile preferate de noi toti , alaturi de o bucatica de carne .

Iar eu , cum nu aveam aceasta garnitura postata inca, si daca tot am servit acest piure alaturi de chiftelute , am zis ca trebuie sa postez reteta mea preferata de pireut multicolor , asa cum ii spun eu :):) …..

Ingrediente :

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 g unt
  • 4-5 morcovei fierti ( eu am folosit morcovei din supa)
  • patrunjel tocat
  • 1 lingurita cu varf de sare
  1. Curatati cartofii , ii taiati cubulete , apoi ii puneti intr-o oala si turnati apa peste ei cat sa-i acopere. Presarati sarea si lasati cartofii sa fiarba la foc mic circa 30-35 de minute.
  2. Dupa ce au fiert , ii scurgeti de apa , adaugati untul taiat bucatele mici si morcoveii fierti , apoi mixati ( la viteza cea mai mica ) pana acestia se zdrobesc , adaugand  treptat laptele fierbinte.Presarati patrunjelul tocat si amestecati bine totul .Daca mai este nevoie ,  mai adaugati putina sare.Ornati cu rondele de morcovi si frunzulite de patrunjel , apoi serviti.

POFTA BUNA !!!

10 gânduri despre “Piure de cartofi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s