Chiftelute la cuptor


Nu stiu ce se intampla cu mine , dar de doua saptamani sunt tare lenoasa ….. sa fie oare de vina concediul ? … e tot mai aproape si parca nu mai am nici o tragere sa fac nimic , dar sper totusi sa-mi revin cat mai repede si sa ma apuc serios de treaba :):) … pana una  alta , sper sa va placa aceste chiftelute……

Ingrediente:

  • 600 g carne tocata ( pui si vita)
  • 1 ceapa micuta
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 4 catei usturoi
  • 2 oua
  • 100 g psmet
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 5-6 linguri ulei de masline
  1. Punem carnea tocata intr-un castron mai maricel.Curatam ceapa, morcovul, cartoful si usturoiul , apoi radem morcovul si cartoful pe razatoarea mica , le scurgem de zeama si le punem peste carnea tocata.Adaugam peste carne usturoiul si ceapa , date si ele pe razatoarea mica.Punem si cele doua oua , patrunjelul tocat marunt , pesmetul , potrivim se sare si piper si amestecam bine compozitia.
  2. Punem hatie de copt intr-o tava si formam bilute din compozitia obtinuta , apoi le aranjam frumos in tava, stropim fiecare chifteluta cu putin ulei de masline si bagam tava in cuptorul preincalzit circa 40 de minute.Cand sunt rumenite , scoatem chiftelutele din cuptor si le servim alaturi de un sos de rosii si piure multicolor .

POFTA BUNA !!!

13 gânduri despre “Chiftelute la cuptor

  1. Si mie îmi plac chiftelutele la cuptor!Arata tare bine,si perfect rotunde.Ale mele ies olecuta plate pe o parte.
    Pupici si o saptamîna minunata îti doresc :*

    • Ms Maya !!!!! …. sunt exagerat de perfectionista , atata le-am modelat pana au iesit rotunde :))) , dar sunt bune si ” olecuta „plate pe o parte 😉
      O saptamana frumnoasa si tie !!!

  2. mmmm,alta super idee….
    chiftelutzele prajite sunt deliciose,dar nesanatoase….
    astea arata fff bine,or fi si gustoase, dar sigur sunt mai sanatoase…
    o sa incerc cu sigurantza…

  3. chiar imi puneam de ceva vreme problema sa incerc sa mut, daca s-ar putea, toate mancarurile prajite in cuptor pentru a nu mai ingloba atat de mult ulei … si implicit pentru a fi mai sanatoase.
    dar parca sunt unele, printre care si chiftelele care chiar nu le-as fi vazut la fel de bune la cuptor.
    m-ai convins sa incerc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s