Legume la cuptor cu oua si pesmet



Cum sa nu profit acum de toate aceste bunatati frumos colorate, mai ales ca sunt din gradinuta proprie 🙂 … bineinteles, mai putin mozzarella :)) ….

Ingrediente :

  • 2 dovlecei micuti ( 1 vargat si 1 verde )
  • 1 vanata potrivita
  • 3 -4 rosii potrivite ( 2 portocalii si 2 rosii)
  • 2 -3 cartofi
  • 300 g mozzarella
  • 4 oua fierte
  • 80 g unt
  • 100 g pesmet
  • 70 g almette
  • sare
  • piper
  • patrunjel si marar

Spalam bine legumele si le stergem cu prosopele de hartie.Le taiem rondele subtiri , apoi presaram putina  sare.Mozzarella o taiem rondele , iar ouale fierte si racite, le taiem cubulete mici.

Ungem o tava termorezistenta cu putin unt , apoi aranjam legumele si mozzarella in straturi dupa placul fiecaruia (eu am pus un start de dovlecei , cartofi, rosii, vinete si mozzarella  ) si am continuat cu starturile 🙂 pana am terminat toate bunatatile.

Presarati putina sare si piper peste straturile formate.

Intr-un bol micut , amestecati pesmetul cu branzica almette pana devine o compozitie sfaramicioasa. Presarati amestecul sfaramicios peste straturile de legume si mozzarella , apoi presarati si cubuletele de oua , patrunjelul si mararul tocate maruntel si bucatele din untul ramas .

Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute .Cand sunt aproape gata , dati focul mai tare ptr a se rumeni putin, si mai lasati 2-3 minute.

POFTA BUNA !!!!!

14 gânduri despre “Legume la cuptor cu oua si pesmet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s