Supa crema de ciuperci



Aceasta reteta mi-a placut tare mult atunci cand am vazut-o pe blogul Antoniei , iar azi am avut ocazia sa o fac deoarece cumparasem cu 2 zile inainte niste ciuperci …. cumpar mereu cand gasesc proaspete si frumoase , le cumpar fara sa am vreun plan cu ele 🙂 , iar acum , mi-am adus aminte de acea supica 🙂 …si ce era sa mai fac ? …. am comis-o clar !!! La supica am adus mici modificari , adika asa sa fie mai pe gustul meu , dar pot spune ca a iesit o nebunie !!!

Ingrediente :

  • 500 g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovei
  • 700 ml supa
  • 1 lingurita sare
  • 1 /2 lingurita piper
  • 1 legatura micuta de patrunjel
  • 200 g smantana ptr gatit
  • 2 linguri rase de faina
  • 200 ml lapte
  1. Incingeti uleiul si untul intr-o tigaie , apoi adaugati ciupercile si ceapa taiate  feliute si le caliti circa 5 minute.Curatati morcovii , ii radeti pe razatoarea mare , apoi ii adaugati si pe ei peste ciuperci impreuna cu 200 ml supa . Condimentati cu sare si piper si lasati totul sa fiarba inca 5 minutele.
  2. Spalati patrunjelul , il tocati maruntel , il aruncati in tigaie si mai lasati totul sa fiarba 10 minute.Dupa ce au fiert toate cele 🙂 , turnati compozitia in blender si mixati pana aceasta devine ca o crema.
  3. Separat , intr-o craticioara micuta puneti smantana cu cele doua linguri de faina si lasati-o sa dea cateva clocote amestecand mereu in ea.
  4. Turnati amestecul de smantana in blender peste crema de ciuperci si mai mixati putin.
  5. Puneti tot amestecul intr-o oala potrivita , adaugati laptele si supa ramasa (500 ml) , mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie si o lasati sa mai dea cateva clocote.
  6. Serviti supa cu crutoane de paine si ornati cu frunzulite de patrunjel.

…… daca nu va deranjeaza :):) va servesc cu un borcanel 🙂 de supa …


POFTA BUNA !!!!

29 de gânduri despre “Supa crema de ciuperci

  1. ce dragut arata la tine, nu asa mocirloasa :D, cum am avut eu probleme cu ea, de ia-m turnat smantana cu tona in cap sa o fac mai alba haha. foarte faine si pozele, de altfel!

    • chiar eram curioasa cat de neagra o sa-mi iasa , ca peste tot am am vazut si auzit ca … „aspectul lasa de dorit ” , dar spre surprinderea mea , a iesit ffff frumoasa , iar smantanica am pus exact cat scrie in reteta 🙂 niik mai mult….. si mie imi palc pozele , cu toate ca nu stiu cine a mai servit ciorbitza la borcan :))))) …

  2. faina supica aia…desi nu ma omor dupa supe-creme, dar si a ta si a lui anto arata f tare…felicitari
    ha ha, ma gandeam ca numai eu cumpar ciuperci asa…de sanchi, fara plan :)) ma bucur ca nu-s singura
    pup

  3. SI eu am facut o supa crema de ciuperci,dar nu arata asa bine ca a ta!A mea are o culoare naspa,dar buna 😀
    Îmi place prezentarea.Originala! Pupici xoxoxo

Lasă un răspuns către hapleablog Anulează răspunsul