Imi place fff mult carnea de peste , dar niciodata nu am papat pestele preparat astfel …eram tare curioasa sa vad cum iese si nu pot spune decat ca e fff delicios , plus ca nu trebuie sa stati prea mult langa aragaz… se face fff repede ….. sper sa va placa si voua 🙂 …
Ingrediente:
- 800 g cod file
- 3 cepe
- 2 ardei galbeni
- 2 ardei rosii
- 3 rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 30 g unt
- 2 linguri ulei
- cimbru, salvie
- 1 frunza de dafin
- 100 ml vin alb
- 150 g smantana ptr gatit
- sare, piper
- zeama de lamaie
- Curatati ceapa , spalati-o , apoi taiati-o marunt .Spalati si ardeii , ii taiati in jumatate , ii curatati de seminte , apoi ii taiati fasii.
- Intr-o craticioara micuta puneti rosiile si le opariti in apa fierbinte . Dupa ce le-ati oparit , le decojiti si le tocati marunt.Curatati si usturoiul, apoi il zdrobiti .
- Topiti untul intr-o tigaie , adaugati si uleiul si caliti legumele impreuna cu putin cimbru , salvie si frunza de dafin.Cand acestea sunt calite , turnati vinul si lasati sosul la foc mic 10 minute.
- Spalati pestele in apa rece , il stergeti cu prosoape de hartie pana se usuca , apoi il taiati in bucati potrivite si-l condimentati cu sare si piper , apoi il stropiti cu zeama de lamaie.
- Amestecati smantana cu putina sare, o adaugati peste legumele calite , amestecati usor , apoi adaugati si pestele condimentat si lasati totul la foc mic 10-15 minute.
- Cand este gata serviti alaturi de o garnitura de orez sau cartofi .
POFTA BUNA !!!
Sună ciudat… 😀
asa este , dar e buna !!!! :):)
Nu am mancat pana acum tocanita de peste, dar poate fi buna!
nici eu nu am mai papat, dar am prin carticelele mele cateva retete de tocanita si eram tare curioasa , daca-ti place pestele cu siguranta iti place si asa, e fff buna!!!
Foarte faina reteta, eu sunt fan tocanite, dar nu mare amatoare de peste 🙂 reteta aceasta s-ar putea sa ma imbuneze totusi 🙂 Pupici multi!
pe mine ma tenteaza toate noutatile , daca -mi place mai fac , daca nu , nu :):)… dar de incercat … incerc !!! … daca te hotarasti sa faci , sa dai de stire … sunt curioasa daca-ti place !!!
Hai ca m-ai facut curioasa,pun pe lista de cumparaturi si peste!Te pupic!
spor la cumparaturi si la bucatarit !!!!!
Arata minunat.Ne plac mult genul asta de tocanite!Si eu fac cîteodata una asemanatoare.O am si pe blog.Poate te intereseaza : http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/11/toskanapfanne.html
Pupici!
ms maya , e super interesanta si reteta ta , numai bine am si alte variante sa fac 🙂 … ms!!!!
Place la mine, place mult!!! iubesc pestele!! in toate formele si savoarea lui!! pupici
si la mine place…. si eu iubesc mult pe el !!! :):)
astazi blogul tau pur si simplu nu a vrut sa se deschida 😦
era sa pierd reteta asta minunata.sigur merita incercata.pupic
se deschidea maine si tot nu pierdeai reteta 😉 ….. o seara frumoasa !!!
mi-ai adus aminte de o zacusca de peste pe care o prepara mama unui prieten din adolescenta tarzie. nebunie, cat de buna putea sa fie! hai ca iar mi-ai dat o idee buna pentru cina!
ma bucur ca preparatele mele iti trezesc amintiri placute :):) …. iar la cina ….sa aveti pofta mare , mare !!!!
mmmm,o reteta pe gustul lui danut…
el adora pestele si cred ca o sa-l rasfat in weekend cu o tocanita…
penhtru mine,pui…evident…
eu ti-am zis ca atunci cand am postat reteta , chira ma gandeam ca o sa-i faci la Danutz !!! :):) … rasfata-l si cu o tocanita 😉
si mie imi place f mult pestele,doar sa nu fie cu oase…
Cred k e super reteta
Trebuie s-o incerc si eu
merita incercata !!!!
Si eu ador pestele, dar n-am mancat niciodata preparat astfel… m-ai facut curioasa din cale afara! sigur voi incerca reteta 🙂
e fff bun preparat astfel , voi mai incerca si alte retete de tocanita !!! … cu siguranta cea a Mayei si inca una de pe blogul Amei !!!
asta cautam….mi-am reamintit ingredientele si ma apuc de treaba…
o sa-ti spun cum a iesit…
deabia astept sa faci !!!! … sa aveti pofta!!!!
da,am facut reteta ta(fara salvie ca n-am avut si fara cimbru ca nu-mi place) si trebuie sa-ti spun ca a iesit o nebunie…lui danut i-a placut atat de mult ca a mai cerut o portie….e ffffff buna….ms ptr. reteta…stiu ca acum esti plecata la Sighisoara,dar luni te astept cu o surpriza….
ma bucur mult ca ai facut-o , ingredientele le poti jongla dupa preferinta fiecaruia ….. eu eram convinsa ca o sa-i placa la Danutz !!!!!
am venit de la Sighisoara !!!! …. hmmmm despre ce surpriza vb tu acolo? ,,, ma faci curioasa :):)