Inghetata de coacaze negre



Va vine sa credeti daca va spun ca as putea trai vara fara inghetata? Nu sunt fan inghetata , mai degraba prefer sucurile cu gheata pe timp de vara, sau ness cafe frappe , sau o granitta :):) …fff rar poftesc la inghetata …dar acum, daca tot am avut recolta frumusica si ne-am rasfatat cu coacaze rosii ,  a venit si randul celor negre , asa ca am ales sa fac inghetata … daca tot e canicula mare …

Ingrediente :

  • 400 g smantana lichida
  • 3 oua
  • 100 g branza ricotta
  • 3 linguri zahar
  • 300 g coacaze negre
  • 2 linguri zahar tos cu aroma de vanilie
  • 3-4 linguri sirop de visine
  • cateva coacaze ptr ornat
  •  frunzulite de menta
  1. Curatati cocazele de codite, le spalati si le puneti intr-o strecuratoare la scurs.Coacazele scurse le puneti in blender si mixati pana devin o pasta.Daca va deranjeaza semintele si bucatelele mici de pielita , puteti trece pasta obtinuta printr-o sita.Adaugati peste pasta cele 2 linguri de zahar tos si amestecti bine.
  2. Puneti smantana intr-un castron si o mixati pana se tine tare .Separat mixati albusurile cu zaharul pana devin spuma.
  3. Peste smantana mixata , adaugati galbenusurile si branza ricotta , mai mixati putin, apoi adaugati spuma de albusuri si amestecati bine totul.Adaugati si pasta de coacaze si mai amestecati pana se incorporeaza totul.Turnati inghetata intr-un castron si o dati la congelator pentru 5-6 ore.
  4. Dupa ce puneti inghetata la congelator , in momentul in care aceasta incepe sa inghete pe margine,scoateti vasul si amestecati cu o lingura de lemn.Repetati aceasta operatiune pana cand crema este bine inghetata.
  5. Cand este gata , ornati cu coacaze proaspete si frunzulite de menta , apoi stropiti cu sirop de visine si serviti .

POFTA BUNA!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

46 comentarii

  1. super…vreu si eu o cupa racoroasa

    Răspunde
  2. Ce culoare frumoasa are!Coacaze negre nici n-am gustat,n-am gasit pe nicaieri,dar tot mai sper.Te pupic Adinuta !

    Răspunde
    • si mie imi place culoarea :):) , cele negre nu sunt asa acrisoare ca cele rosii , sunt putin mai aromate …. o sa gasesti si negre , toate la timpul lor :):) …nici eu nu gasesc rubarba :(:(:(

      Răspunde
  3. Super inghetata… pe caldura asta as vrea si eu o cupa!

    Răspunde
  4. Bucate_apetisante

     /  12 Iulie 2011

    Ti-am facut la mine o oferta! 🙂
    O portie de tocanita contra unei cupe de inghetata, ce zici? :))

    Răspunde
  5. Bucate_apetisante

     /  12 Iulie 2011

    Nu iesi in avantaj asa 🙂 Desi spuneai ca tu nu te omori dupa inghetata, macar la munca depusa sa te gandesti. 🙂 Ca sa faci inghetata iti ia ceva timp, insa tocanita in cateva minute s-a facut.
    Acum, daca dupa asta tot esti dispusa sa-mi dai inghetata pe tocanita, accept.
    La cele 28.4 grade din camera nu o pot refuza :))))

    Răspunde
    • draga mea , sa-ti spun un secret :):) … eu din toate bunatatile pe care le fac , pap fff putin , chiar daca lucrez mult , mult ,cea mai mare satisfactie si placere a mea este sa daruiesc familiei si prietenilor din tot ceea ce fac eu, iar daca lor le place ce au papat ,eu nu trebuie sa ies in avantaj … deci fa cumva sa ajungi la Caransebes si iti dau toata inghetata care mai este !!!! te pup !!!

      Răspunde
  6. Bucate_apetisante

     /  12 Iulie 2011

    Ziceai ceva de rubarba, sa sti ca intr-o vreme in orice alimentara,supermarket, hipermarket scapam, ma uitam dupa asa ceva. Nici urma de ea,din pacate. As fi cumparat si eu.

    Răspunde
    • pai ziceam pentru ca am vazut atatea retete cu rubarba si par fff interesante, iar cum nu am facut nicioadata nimik cu rubarba iti dai seama ca tentatia e mare rau !!! :):)…dar vine vremea cand punem si noi mana pe rubarba si atunci sa vezi , nu?

      Răspunde
  7. las, ca daca nu te dai in vant dupa inghetata, te ajutam noi sa o mananci 😉

    Răspunde
    • v-as servi cu drag pe toate !!!!! …. am un mancacios de dulce, orice este , dulce sa fie … ca daca nu as avea .. pentru mine prea putine as face :(:(…nu prea ma omor cu dulcele , iar daca pap, pap de pofta si pap fff putin …

      Răspunde
  8. Nici eu nu sunt fan foarte mare de inghetata, inafara de Cherry Garcia ce-i drept :))) arata foarte frumos cupa cu inghetata mov in schimb, m-as putea obisnui cu ea in fiecare zi 🙂 Pupici si o saptamana frumoasa si sa speram racoroasa!

    Răspunde
    • te poti obisnui si cu ce nu-ti place , nu? :):):) … sa speram ca o sa fie racoroasa cat de cat , cu toate ca am asteptat vara de numa !!

      Răspunde
      • Am asteptat-o mult si bine, mai ales ca aici iarna tine mai mult de jumatate de an, de te urasti de frig si viscol…acum ca a venit, abia astept sa plece, ca e prea cald si aerul umed si irespirabil 😦

      • mereu asteptam , iar atunci cand vine nu ne mai multumeste :(:(

  9. gheo

     /  12 Iulie 2011

    Arata f bine inghetata…vreau si eu!Mie chiar imi place la nebunie si mai ales cu fructe…
    Vezi k mi-am facut timp sa intru…eram curioasa cum arata inghetata

    Răspunde
  10. eu ma inteleg bine cu inghtata,suntem prietene 🙂 .sotul meu insa o adora,ar manca cu polonicul.tare bine arata inghtata ta si cum e canicula ar merge o cupa.pupicei

    Răspunde
    • eu am alte prietene :):) …. dar are cine papa inghetata in casa :):)…eu prefer pe canicula sucurile, azi am baut din ultima portie de socata , asa buna si rece de la frigider ….

      Răspunde
  11. era vorba de inghetata :)) nu inghtata.se pare ca iar a curs ceva cafea pe tastatura si s-a blocat tasta „E”.acum trebuie sa apas cat pot de tare pe ea .oare sa incerc cu ciocanul? :))

    Răspunde
  12. Cat m-ai pierdut de acolo.. ca ai avut recolta!! pai vreau si eu recolta ;)) eu in schimb sper sa ajung in piata sa mai gasesc ceva…. A.. si eu sunt innebunita dupa inghetata!! pupici

    Răspunde
    • pai sunt o norocoasa ca am o gradinuta frumoasa de care se ocupa tati meu , iar anul acesta e primul an cand avem coacaze :):) … dar mai cumpar si din piata ca nu am chiar de toate , sau ma duc pe la munte la cules unele, altele … stam intr-o zona cu de toate ….numa timp sa fie..
      am vazut ca -ti place inghetata , ai dovedit-o pe minunatul tau blog !!!!

      Răspunde
  13. Cat,

    Eu nu pot trai fara inghetata.O galeata intreaga pot sa manac singura fara mustrari de constiinta.
    Preferatele mele,vanilia,fisticul si fructele.Asa ca imediat ce am auzit de coacaze am venit in fuga mare .:)
    La mine coacazele s-au terminat.
    Dar vorba ta,o sa le asteptam sa mai vina si la anul. 🙂

    Răspunde
    • eu pot trai fara inghetata , fara nici o problema … nu prea sunt eu dupa dulciuri …. acum si la mine s-au terminat , am pus o portie mica si la congelator , poate imi vine vreo idee la iarna sa fac ceva cu coacaze :):)

      Răspunde
  14. Andda

     /  12 Iulie 2011

    ce bine arata:D:*

    Răspunde
  15. Anul asta mi-am dat seama ce mult îmi plac coacazele negre!Foarte apetisanta înghetata ta!
    Pupici :*

    Răspunde
  16. aarthi

     /  13 Iulie 2011

    Hai Dear

    This looks yummy….you have a lovely blog… I have been going through your blog for hours…You have so many wonderful recipes..I have bookmarked you blog and some recipe from that to try..Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    Răspunde
  17. Eu poftesc oricand la inghetata. De orice fel si in orice combinatie. 🙂

    Răspunde
  18. Buna tare inghetata ta! si arata demential!

    Răspunde
  19. marina

     /  13 Iulie 2011

    wow,vezi daca am fost plecata am pierdut portia de inghetata…..
    si ce bine arata !!!!!
    mmmmm,imi lasa gura apa….

    Răspunde
  20. Vai ce bine arata si ce buna trebuie sa fie cu ricotta. Coacaze nu am dar e buna ideea cu ricotta 🙂

    Răspunde
  21. Super reteta,arata foarte bine !

    Răspunde
  22. Angela

     /  31 Iulie 2011

    Interesanta aceasta reteta,ce zici merge si cu afine in sirop?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: