Perisoare de pui in sos de marar


O mancarica facuta in graba mare !!

Ingrediente:

Pentru perisoare:

  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ou
  • 70 g orez
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 morcovel
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin

Pentru sosul de marar :

  • 1 fir ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri faina ( depinde cat de gros vreti sa fie sosul)
  • sare , zahar
  1. Curatati ceapa verde si morcovul, apoi le spalati.Ceapa o taiati rondele subtiri , iar morcovul il radeti pe razatoarea mica.
  2. Puneti intr-un bol carnea tocata , oul intreg , morcovul ras , ceapa si orezul spalat.Condimentati cu sare si piper , adaugati patrunjelul tocat si amestecati bine totul.
  3. Intr-o oala, puneti 1 l apa la fiert impreuna cu foaia de dafin.Cand apa incepe sa clocoteasca , formam perisoarele si le punem la fiert .Le lasam sa fiarba circa 20-25 de minute la foc potrivit.
  4. Separat , intr-o craticioara , puneti untul , adaugati ceapa verde tocata marunt si caliti-o 2 minute , apoi adaugati mararul , faina si cate putin din lapte , amestecand mereu si avand grija sa nu se formeze cocoloase.Lasati sosul sa dea cateva clocote , potriviti de sare si zahar , apoi il luati de pe foc .
  5. Cand perisoarele sunt fierte , le scoateti intr-un bol , turnati sosul de marar peste ele si serviti cu painica proaspata .

POFTA BUNA !!!!

6 gânduri despre “Perisoare de pui in sos de marar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s