Pandispan cu visine


Chiar daca afara este canicula si ne este greu sa aprindem cuptorul sa facem cate ceva , cu toate ca acum consumam ffff multe fructe in stare cruda , nu rezistam tentatiei de a face si cate o prajiturica …

Ingrediente :

  • 500 g visine
  • 500 g zahar
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina pentru tapetat tava
  • 2 linguri faina pentru visine
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  1. Spalati visinele , le scoateti samburii , apoi le puneti intr-un castron si presarati peste ele zaharul.Le lasati 2-3 ore , dar amestecati din cand in cand in ele, pana se topeste zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul , iar visinele s-au indulcit , le puneti intr-o strecuratoare si le lasati sa se scurga.Din sucul ramas puteti sa faceti un sirop de visine si sa-l serviti cu apa minerala !!
  2. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixati pana devin spuma , adaugati zaharul si  pliculetul de zahar vanilat si mai mixati pana acesta se topeste , iar spuma se tine tare. Puneti peste spuma de albusuri , galbenusurile, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecati usor cu o lingura de lemn.
  3. Ungeti tavile sau tava (daca folositi o tava mai mare ) cu unt, apoi le pudrati cu faina.Peste visinele scurse , presarati faina si le amestecati putin , pana se pudreaza toate cu faina.Puneti in tava un rand din compozitia de oua, presarati cateva visine, apoi inca un rand din compozitie si iarasi visine.Eu am folosit doua tavi cu marginile ondulate.
  4. Bagati pandispanul in cuptorul preincalzit si lasati circa 30-40 de minute.Este gata atunci cand prinde o culoare aurie .Puteti incerca cu o scobitoare daca aluatul este gata.Cand este gata , lasati sa se raceasca putin , apoi pudrati cu zahar pudra si ornati cu visine .

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

14 comentarii

  1. f bun! si noi am facut ieri prajitura cu visine si bezea, Sper sa am timp sa o pun pe site intre 2 destinatii de vacanta. Prima parte a vacantei avem noroc de vreme buna, sper sa mai tina macar pana maine. te pup

    Răspunde
  2. vai ce mult mi-ar placea o felie, in copilarie mama ne facea toata vara :X …. cat despre coptul pe caldura eu stau noaptea sa coc desi e f obositor, dar si satisfactia e mare de a avea ziua o prajiturica la frigider ..nu? 🙂

    Răspunde
    • si mami meu facea mereu !!
      si eu coc destul de tarziu , aseara faceam poze la 10.30 :):), iar peste zi sunt la munka 😦 … dar atunci cand faci de placere ceea ce-ti place , faci la orice ora ,nu?

      Răspunde
  3. Apetisant rau !! sa se sparga vulcanul cu visine si sa ajunga pana la mine 😉

    Răspunde
  4. Bucate_apetisante

     /  24 Iunie 2011

    Arata extraordinar de bine! Si eu am forma din aceea si din pacate numai o data cred c-am folosit-o. Nici nu stiu de ce 🙂
    O seara frumoasa, iti doresc!

    Răspunde
    • ms frumos !!! … nici eu nu am folosit-o de prea multe ori , insa am dat de ea si am zis sa fie pandispanul mai prezentabil :):)

      Răspunde
  5. marina

     /  24 Iunie 2011

    arata foarte bine !!!!!!!
    parca ar fi un cozonac „italienesc”…..

    Răspunde
  6. Visine…ufff,de astea chiar ca nu gasesc de cumparat proaspete!Arata fanstastic padispanul asta,iar forma este frumoasa!
    Pup!

    Răspunde
    • offff , imi pare rau ca nu gasesti visine proaspete 😦 … eu tot din gradina le am ca si ciresele … anul acesta au fost darnici pomisorii cu noi !!!
      ms , Maya !!

      Răspunde
  7. Andda

     /  29 Iunie 2011

    Dupa atata cules,trebuia si un desert pe cinste:*

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: