Pandispan cu visine


Chiar daca afara este canicula si ne este greu sa aprindem cuptorul sa facem cate ceva , cu toate ca acum consumam ffff multe fructe in stare cruda , nu rezistam tentatiei de a face si cate o prajiturica …

Ingrediente :

  • 500 g visine
  • 500 g zahar
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina pentru tapetat tava
  • 2 linguri faina pentru visine
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  1. Spalati visinele , le scoateti samburii , apoi le puneti intr-un castron si presarati peste ele zaharul.Le lasati 2-3 ore , dar amestecati din cand in cand in ele, pana se topeste zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul , iar visinele s-au indulcit , le puneti intr-o strecuratoare si le lasati sa se scurga.Din sucul ramas puteti sa faceti un sirop de visine si sa-l serviti cu apa minerala !!
  2. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixati pana devin spuma , adaugati zaharul si  pliculetul de zahar vanilat si mai mixati pana acesta se topeste , iar spuma se tine tare. Puneti peste spuma de albusuri , galbenusurile, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecati usor cu o lingura de lemn.
  3. Ungeti tavile sau tava (daca folositi o tava mai mare ) cu unt, apoi le pudrati cu faina.Peste visinele scurse , presarati faina si le amestecati putin , pana se pudreaza toate cu faina.Puneti in tava un rand din compozitia de oua, presarati cateva visine, apoi inca un rand din compozitie si iarasi visine.Eu am folosit doua tavi cu marginile ondulate.
  4. Bagati pandispanul in cuptorul preincalzit si lasati circa 30-40 de minute.Este gata atunci cand prinde o culoare aurie .Puteti incerca cu o scobitoare daca aluatul este gata.Cand este gata , lasati sa se raceasca putin , apoi pudrati cu zahar pudra si ornati cu visine .

POFTA BUNA !!!

14 gânduri despre “Pandispan cu visine

  1. f bun! si noi am facut ieri prajitura cu visine si bezea, Sper sa am timp sa o pun pe site intre 2 destinatii de vacanta. Prima parte a vacantei avem noroc de vreme buna, sper sa mai tina macar pana maine. te pup

  2. vai ce mult mi-ar placea o felie, in copilarie mama ne facea toata vara :X …. cat despre coptul pe caldura eu stau noaptea sa coc desi e f obositor, dar si satisfactia e mare de a avea ziua o prajiturica la frigider ..nu? 🙂

    • si mami meu facea mereu !!
      si eu coc destul de tarziu , aseara faceam poze la 10.30 :):), iar peste zi sunt la munka 😦 … dar atunci cand faci de placere ceea ce-ti place , faci la orice ora ,nu?

  3. Arata extraordinar de bine! Si eu am forma din aceea si din pacate numai o data cred c-am folosit-o. Nici nu stiu de ce 🙂
    O seara frumoasa, iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s