Chiar daca afara este canicula si ne este greu sa aprindem cuptorul sa facem cate ceva , cu toate ca acum consumam ffff multe fructe in stare cruda , nu rezistam tentatiei de a face si cate o prajiturica …
Ingrediente :
- 500 g visine
- 500 g zahar
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- zeama de lamaie
- 50 g unt
- 2 linguri faina pentru tapetat tava
- 2 linguri faina pentru visine
- zahar pudra cu aroma de vanilie
- Spalati visinele , le scoateti samburii , apoi le puneti intr-un castron si presarati peste ele zaharul.Le lasati 2-3 ore , dar amestecati din cand in cand in ele, pana se topeste zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul , iar visinele s-au indulcit , le puneti intr-o strecuratoare si le lasati sa se scurga.Din sucul ramas puteti sa faceti un sirop de visine si sa-l serviti cu apa minerala !!
- Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixati pana devin spuma , adaugati zaharul si pliculetul de zahar vanilat si mai mixati pana acesta se topeste , iar spuma se tine tare. Puneti peste spuma de albusuri , galbenusurile, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecati usor cu o lingura de lemn.
- Ungeti tavile sau tava (daca folositi o tava mai mare ) cu unt, apoi le pudrati cu faina.Peste visinele scurse , presarati faina si le amestecati putin , pana se pudreaza toate cu faina.Puneti in tava un rand din compozitia de oua, presarati cateva visine, apoi inca un rand din compozitie si iarasi visine.Eu am folosit doua tavi cu marginile ondulate.
- Bagati pandispanul in cuptorul preincalzit si lasati circa 30-40 de minute.Este gata atunci cand prinde o culoare aurie .Puteti incerca cu o scobitoare daca aluatul este gata.Cand este gata , lasati sa se raceasca putin , apoi pudrati cu zahar pudra si ornati cu visine .
POFTA BUNA !!!
f bun! si noi am facut ieri prajitura cu visine si bezea, Sper sa am timp sa o pun pe site intre 2 destinatii de vacanta. Prima parte a vacantei avem noroc de vreme buna, sper sa mai tina macar pana maine. te pup
hai ca reusesti sa o postezi , si vei prinde si vreme buna in continuare !!!!
vai ce mult mi-ar placea o felie, in copilarie mama ne facea toata vara :X …. cat despre coptul pe caldura eu stau noaptea sa coc desi e f obositor, dar si satisfactia e mare de a avea ziua o prajiturica la frigider ..nu? 🙂
si mami meu facea mereu !!
si eu coc destul de tarziu , aseara faceam poze la 10.30 :):), iar peste zi sunt la munka 😦 … dar atunci cand faci de placere ceea ce-ti place , faci la orice ora ,nu?
Apetisant rau !! sa se sparga vulcanul cu visine si sa ajunga pana la mine 😉
ms!!!! …. as da la toti cu mare drag … numa sa se sparga vulcanul !!!!!!!!!!!!!!!
Arata extraordinar de bine! Si eu am forma din aceea si din pacate numai o data cred c-am folosit-o. Nici nu stiu de ce 🙂
O seara frumoasa, iti doresc!
ms frumos !!! … nici eu nu am folosit-o de prea multe ori , insa am dat de ea si am zis sa fie pandispanul mai prezentabil :):)
arata foarte bine !!!!!!!
parca ar fi un cozonac „italienesc”…..
parca , dar mult mai bun decat cel italienesc !!! :):):) …. stii de ce? …. ptr ca e facut de mine!!! :))
Visine…ufff,de astea chiar ca nu gasesc de cumparat proaspete!Arata fanstastic padispanul asta,iar forma este frumoasa!
Pup!
offff , imi pare rau ca nu gasesti visine proaspete 😦 … eu tot din gradina le am ca si ciresele … anul acesta au fost darnici pomisorii cu noi !!!
ms , Maya !!
Dupa atata cules,trebuia si un desert pe cinste:*
noroc ca te-am avut ajutor la cules si la desfacut !!!!!! ms !!!!!