Nu am facut niciodata salata de dovlecei ,cu toate ca am auzit ca este fff buna , m-am hotarat sa fac atunci cand am vazut reteta pe blogul Laurei si am zis …eu ce mai astept ? :):)
Ingrediente :
- 4 dovlecei micuti
- 100 ml ulei (ptr prajit )
- sare
- piper alb macinat
- 1 galbenus
- 150 ml ulei (ptr maioneza)
- 1-2 lingurite mustar
- 4 catei de usturoi
- Curatati dovleceii de coaja si spalati-i.Taiati fiecare dovlecel in patru , pe lungime , apoi in triunghiuri micute.Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti dovleceii pe ambele parti , pana se rumenesc putin.Dupa ce i-ati rumenit , ii scoateti intr-o strecuratoare ( ptr a se scurge surplusul de ulei ) , ii sarati , presarati si putin piper alb si ii lasati sa se raceasca.
- Separat,intr-un bol, puneti galbenusul , adaugati cate putin din ulei , mustarul , iar la final , adaugati usturoiul dat pe razatoarea mica .
- Amestecati maioneza cu dovleceii rumeniti si raciti , condimentati daca mai este nevoie , apoi bagati salata la frigider pentru 1-2 ore .Serviti alaturi de rosii .
POFTA BUNA !!!
Interesanta reteta.Trebuie probata!primul dovlecel si-a facut aparitia si în gradina mea!
😉
super !!!! o sa-si faca aparitia si al-2 lea si tot asa !!! …. recolta bogata sa ai si spor la treaba !!!