Tiramisu cu visine


Saptamana aceasta nu m-am putut hotari din timp ce bunatati sa fac, tot ce am facut a fost de ultim moment, si cum azi am fost cu Andrada la cules de cirese si visine si nu am avut suficient timp de bucatareala , cand ne-am intors acasa  nu am mai stat pe ganduri si nu am putut rata ocazia de a face un desert din recolta proprie 🙂 …asa ca am facut repede,repede, acest tiramisu !!

Cat despre poze … mi-au placut atat de mult cum au iesit , incat nu am putut alege doar una pentru postare ….


Ingrediente :

  • 500 g visine curatate de samburi
  • 500 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 g piscoturi
  • 80 ml visinata
  • frunze de menta
  1. Puneti visinele impreuna cu zaharul intr-o oala sau castron si lasati-le circa 2 ore . Amestecati din cand in cand in ele pana se dizolva zaharul.Dupa ce s-a dizolvat zaharul , iar visinele nu mai sunt asa acrisoare , le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs.
  2. Separati galbenusurile de albusuri  si mixati galbenusurile cu zaharul , pana acesta se topeste.Adaugati treptat branza mascarpone si mai mixati putin , apoi adaugati si cele 4 albusuri batute spuma cu un praf de sare.
  3. Pe o farfurie lata sau o tava , taiati fiecare piscot in trei , iar cu o lingura le stropiti cu visinata .
  4. Pregatiti cateva boluri mai mici , puneti un strat de piscoturi , unul din crema mascarpone , aranjati in mijloc trei bucati de piscoturi , iar de jur imprejurul lor , presarati visinele scurse .Bagati bolurile in frigider , apoi serviti crema rece ornata cu frunzulite de menta .

POFTA BUNA !!!

20 de gânduri despre “Tiramisu cu visine

  1. arata intr-un mare fel,nimic nu e pus intamplator in boluri,se vede ca tii mult la detalii si gustul sunt sigura ca e bun,pe mine combinatiile cu menta nu ma prea incanta…….dar oricum merita incercat

    • ms, Lumyy!!!
      mi-a placut aceasta combinatie pentru ca nu este fff dulce , visinele ii dau o tenta usor acrisoara si poti papa pe saturate !!!
      menta este doar de decor , poti renunta la ea oricand !!!

  2. cand e vorba de tiramisu,nu mai conteaza combinatia ingredientelor…
    presupun ca e bun sub orice forma…
    dar mai ales cu visine !!!!!!!

  3. deci e superba reteta…ce am gasit la tine imi este de mare ajutor:) bucataresc d emulti ani, dar nu mi`a venit in cap niciodata sa fac poze si sa le pun pe internet…:*

    • chiar e super aceasta combinatie de tiramisu cu visine , …. eu de multi ani fac poze la preparatele mai deosebite , dar la insistenta cunoscutilor si din dorinta mea de a arata si celorlalti ceea ce mie imi place sa fac si fac cu drag , a rezultat acest blog de care sunt fff mandra ::):)….. iar acum pretentiile cresc , daca ma uit la pozele din trecut imi vine sa rad de numa , nu se compara cu cele de acum ( ma refer la pozele cu preparate ) …. mereu evoluam !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s