Osso Buco



La  „osso buco ” am poftit saptamana trecuta pe blogul Mayei , blog care ma surprinde placut in fiecare zi in care-l vizitez , pentru ca nu exista zi in care sa nu fac asta , blog in care am gasit o muuuultime de retete deliciose , pe care sper sa reusesc sa le incerc si eu .

Dar sa revenim la osso buco … ca daca tot am poftit … nu mi-a ramas altceva de facut decat sa – mi pregatesc toate cele si sa ma apuc de treaba !!!!

Ingrediente:

  • 1 kg rasol de vitel ( circa 4 bucati )
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 100 g pasta rosii
  • 1 frunza dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  1. Feliile de rasol le condimentati bine cu sare si piper , le tavaliti prin faina , apoi le rumeniti pe ambele parti in uleiul incins . Le scoateti din tigaie , le puneti intr-un castron si le acoperiti cu folie de aluminiu , pastrandu-le la cald.
  2. Curatati si spalati morcovii , ceapa si telina , apoi taiati-le cubulete mai mari.  Adaugati legumele in tigaia in care ati rumenit carnea si caliti-le in uleiul ramas, amestecand din cand in cand  , pana acestea devin sticloase.
  3. Taiati si rosiile cubulete mai mari si adaugati-le in amestecul de legume impreuna cu pasta de rosii , frunza de dafin , cimbrul si patrunjelul, apoi condimentati cu sare si piper .
  4. Aranjati bucatile de carne peste legume , turnati supa si vinul peste carne , acoperiti cratita si lasati la foc mic circa 2 ore, amestecand mereu si verificand daca este fiarta carnea .Daca zeama scade prea mult , mai puteti adauga putina supa.
  5. Serviti alaturi de o granitura de spaghete sau orez .

POFTA BUNA !!!

14 gânduri despre “Osso Buco

  1. Arata ff bine si as dori sa recomand ca garnitura orezul cu sofran , o reteta tipica provinciei Milano unde atat osso buco cat si risotto allo zafferano se imbina perfect , e una din mancarurile specifice zonei pe care de ceva timp am reusit sa o cunosc.

    • ms Florin !!!!
      ma gandeam eu ca aceasta reteta o sa te faca sa spui cate ceva 😉 …. chiar daca stiu ca ma vizitezi mereu …. asteptam sugestii din partea ta , doar nu degeaba esti italian de ceva vreme 😉

    • si mie … imi place mult si supa de vita din rasol , maduva o pap fierbinte pe o felie de paine peste care presar sare , iar carnica din supa o pap alaturi de un sos de usturoi si cartofi fierti !!! … myammmyyyy!!!!!

  2. Arata superb!Ma bucur ca ti-a placut!
    Multumesc mult pentru aprecieri.Si tu esti pentru mine o sursa minunata de inspiratie!
    Te pup,
    M.

    • ms Maya !!!! …. aprecierile vin din suflet … cat despre faptul ca sunt o sursa de inspiratie ptr tine , ma face sa ma simt extraordinar … blogul meu e ff tinerel …. sunt la inceput de drum si am ffff multe de invatat !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s