Osso Buco



La  „osso buco ” am poftit saptamana trecuta pe blogul Mayei , blog care ma surprinde placut in fiecare zi in care-l vizitez , pentru ca nu exista zi in care sa nu fac asta , blog in care am gasit o muuuultime de retete deliciose , pe care sper sa reusesc sa le incerc si eu .

Dar sa revenim la osso buco … ca daca tot am poftit … nu mi-a ramas altceva de facut decat sa – mi pregatesc toate cele si sa ma apuc de treaba !!!!

Ingrediente:

  • 1 kg rasol de vitel ( circa 4 bucati )
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 100 g pasta rosii
  • 1 frunza dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  1. Feliile de rasol le condimentati bine cu sare si piper , le tavaliti prin faina , apoi le rumeniti pe ambele parti in uleiul incins . Le scoateti din tigaie , le puneti intr-un castron si le acoperiti cu folie de aluminiu , pastrandu-le la cald.
  2. Curatati si spalati morcovii , ceapa si telina , apoi taiati-le cubulete mai mari.  Adaugati legumele in tigaia in care ati rumenit carnea si caliti-le in uleiul ramas, amestecand din cand in cand  , pana acestea devin sticloase.
  3. Taiati si rosiile cubulete mai mari si adaugati-le in amestecul de legume impreuna cu pasta de rosii , frunza de dafin , cimbrul si patrunjelul, apoi condimentati cu sare si piper .
  4. Aranjati bucatile de carne peste legume , turnati supa si vinul peste carne , acoperiti cratita si lasati la foc mic circa 2 ore, amestecand mereu si verificand daca este fiarta carnea .Daca zeama scade prea mult , mai puteti adauga putina supa.
  5. Serviti alaturi de o granitura de spaghete sau orez .

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

14 comentarii

  1. asa ceva nu as refuza!

    Răspunde
  2. Colegu'

     /  7 Iunie 2011

    Arata ff bine si as dori sa recomand ca garnitura orezul cu sofran , o reteta tipica provinciei Milano unde atat osso buco cat si risotto allo zafferano se imbina perfect , e una din mancarurile specifice zonei pe care de ceva timp am reusit sa o cunosc.

    Răspunde
    • ms Florin !!!!
      ma gandeam eu ca aceasta reteta o sa te faca sa spui cate ceva 😉 …. chiar daca stiu ca ma vizitezi mereu …. asteptam sugestii din partea ta , doar nu degeaba esti italian de ceva vreme 😉

      Răspunde
  3. daca ai sti ce mult imi place carnea de vita, mor de pofta!

    Răspunde
    • si mie … imi place mult si supa de vita din rasol , maduva o pap fierbinte pe o felie de paine peste care presar sare , iar carnica din supa o pap alaturi de un sos de usturoi si cartofi fierti !!! … myammmyyyy!!!!!

      Răspunde
  4. oh da .. super combinatii 😀

    Răspunde
  5. Andda

     /  7 Iunie 2011

    numai specialitati faci draga mea:*

    Răspunde
  6. marina

     /  8 Iunie 2011

    da,am vizitat si eu blogul mayei si am vazut minunatia…
    e super faina reteta….

    Răspunde
  7. Arata superb!Ma bucur ca ti-a placut!
    Multumesc mult pentru aprecieri.Si tu esti pentru mine o sursa minunata de inspiratie!
    Te pup,
    M.

    Răspunde
    • ms Maya !!!! …. aprecierile vin din suflet … cat despre faptul ca sunt o sursa de inspiratie ptr tine , ma face sa ma simt extraordinar … blogul meu e ff tinerel …. sunt la inceput de drum si am ffff multe de invatat !!!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 716 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: