Briose cu parmezan si verdeata


Primele mele briose sarate !!!

  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 cana de faina
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 150 g sunculita
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva rondele de praz
  • 1 legatura de marar
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  1. Ouale se bat spuma cu mixerul , apoi le condimentati cu sare si piper.Adaugati laptele si faina , presarati parmezanul , mararul tocat fin si mai mixati , pana  compozitia se omogenizeaza.
  2. Separat , intr-o tigaie incingeti uleiul , puneti sunculita taiata cubulete mici si prajiti-o 2 minute . Adaugati ceapa verde si prazul taiate rondele subtiri si mai caliti totul inca 2 minute.
  3. Adaugati totul peste compozitia de oua si amestecati cu o lingura de lemn .
  4. Ungeti o tava de briose cu unt , apoi umpleti fiecare forma cu aceasta compozitie ( cam pana la 3/4 din inaltimea fiecarei forme ) . Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
  5. Cand sunt gata , ornati briosele cu rondele de ceapa verde deasupra si serviti cu ridichi sau rosii.

POFTA BUNA !!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

12 comentarii

  1. mihaes

     /  26 Mai 2011

    din astea nu am mancat,dar arata grozav de bine,ingredientele sunt pe gustul meu ,cred ca sunt delicioase,inca odata iti spun ca invidiez beneficiarii bunaciunilor facute de tine

    Răspunde
  2. Ma bucur ca si astea sunt pe gustul tau ……trebuie sa faci si tu !!!! … si ma bucur ca ma vizitezi mereu 😉 …. in rest …… de beneficiari pot spune ca nu au fost toti incantati … gusturile nu se discuta !!!!!!
    Eu am datoria si placerea sa incerc tot felul de preparate , care plac se repeta , care nu … ma bucur ca le-am incercat macar o data 😉

    Răspunde
  3. O combinatie perfecta pentru papila mea!Trebuie sa le fac si eu la weekend,la un mic dejun mai întîrzîiat 🙂
    Cred ca o sa înlocuiesc parmezanul cu pecorino,noua ne place mai picant.
    Merci.

    Răspunde
  4. Andda

     /  26 Mai 2011

    prima data nu am vazut comentariul tau de sub poze,si chiar am vrut sa spun,k dupa atatea briose indulcite,or aparut si cele sarate:P:*

    Răspunde
  5. Ai idee cam cîta faina a intrat în cana folosita de tine?

    Răspunde
  6. mangu iliuta

     /  31 Mai 2011

    te felicit pentru aceasta reteta,imi place cum combini verdeata cu diferite …..

    Răspunde
  7. Le-am facut si au fost excelente!S-au terminat pe loc!Am avut cîte 3 de caciula.Am fost în patru si toata lumea e Happy! 😀
    Le-am servit cu salata de rosii si ceapa verde cu dressing din ulei de masline,otet balsamic,marar tocat si sare.
    Multumesc pentru inspiratie! :-*

    Răspunde
    • Ma bucur enorm ca le-ai facut si ca au fost pe placul tuturor 😉
      Cat despre inspiratie ce sa zic …. inca o bucurie in plus pentru mine ca te-ai inspirat din ce am postat eu …
      Cu mare placere , Maya !!!!!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: