Chiftelute de dovlecei


Imi plac chiftelutele din dovlecei mai ales atunci cand sunt caldute , imi plac chiar mai mult decat dovlecelul pane … hmmm , sa va spun de ce ? … pot pune USTUROI si marar in ele !!!!!!!!!!!!

Ingrediente:

  • 2 dovlecei ( circa 500-600 g  )
  • 2 oua
  • 6-7 linguri de faina
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • ulei pentru prajit
  1. Curatati dovleceii de coaja , apoi ii radeti pe razatoarea mare , ii puneti intr-un catron , presarati putina sare , amestecati bine si ii  lasati  asa 10 minute.Stoarceti dovleceii de zeama , adaugati ouale , faina , usturoiul dat pe razatoarea mica si mararul tocat marunt.Amestecati bine totul si mai adaugati sare daca este nevoie.
  2. Intr-o tigaie incingeti uleiul , apoi puneti cate  o lingura din compozitia obtinuta si  prajiti chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc.Cand sunt prajite , le scoateti pe servetele de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei si le serviti alaturi de rosii cherry.

POFTA BUNA !!!

12 gânduri despre “Chiftelute de dovlecei

  1. daaaaaaaa,tot ce e gatit din legume noi,proaspete,are un gust deosebit….arata foarte bine chiftelutzele !!!!!!!!!!

  2. din nou stiu gustul chiftelutelor din dovlecel,sunt tare bune,imi plac tare de tot,ma bucur ca faci papa pt toate gusturile

  3. foarte ,foarte bune chiftelutele de dovlecei am reusit sa fac si eu reteta si sant minunate .delicioase,gustoase.multumesc ptr,reteta ta,..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s