Friptura de miel in crusta de verdeata


Ultimul preparat din carne de miel … anul acesta, desigur …. sper sa va placa si de ce nu , poate alegeti sa faceti aceasta reteta anul viitor de Paste !!!

Ingrediente :

  • 1 pulpa miel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 cepe
  • 5-6 cartofi
  • 200 g ciuperci champignon brune
  • 8 rosii cherry
  • 3 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingura rozmarin proaspat, tocat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  1. Spalati bine carnea , apoi o stergeti cu un servet .Intr-un bol micut , puneti 3 linguri de ulei ,usturoiul ras pe razatoarea mica , adaugati sare si piper si amestecati  pana totul  devine ca o pasta .Intepati carnea din loc in loc cu varful unui cutit , apoi o ungeti bine pe ambele parti cu pasta obtinuta si lasati-o la rece circa 2 ore.
  2. Curatati ceapa si taiati-o pe fiecare in opt bucati.Cartofii ii curatati , apoi ii taiati in patru , iar ciupercutele le spalati si le taiati pe jumatate.
  3. Ungeti o tava cu unt , presarati putin rozmarin tocat , puneti carnea in tava ,  presarati si pe ea  restul de rozmarin si dati carnea la cuptor circa 40 minute , stropind-o din cand in cand cu putina apa.
  4. Scoateti tava din cuptor , adaugati pe langa carne , ceapa , cartofii si ciupercutele , condimentati cu sare si piper si dati din nou la cuptor , circa 50 de minute , avand grija sa mai stropiti carnea cu putina apa .
  5. Intr-un castronel  , bateti oul , adaugati patrunjelul tocat , putina sare si piper , apoi scoateti carnea din cuptor ( asta cand este aproape gata ) si turnati cu grija amestecul peste carne , apoi presarati pesmetul , adaugati in tava si rosiile cherry crestate putin ( le puteti adauga acum cand totul este aproape gata , deoarece ele se fac foarte repede )  si mai dati la cuptor pana carnea se rumeneste putin.Serviti alaturi de salata verde cu leurda.

POFTA BUNA !!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. marina

     /  1 Mai 2011

    arata fantastic de bine !!!!!!!
    banuiesc ca se poate prepara reteta si cu o altfel de carne..
    pentru restul anului,cand nu servim miel…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: