Ciorba de miel


Daca ciorbita de saptamana trecuta nu am apucat sa o postez pentru ca s-a papat prea repede , la cererea celor care au papat-o pe prima … a venit si a doua portie de ciorbita !!!!

Ingrediente :

  • 1 kg carne de miel ( gatul si capul )
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri orez
  • 2 foi dafin
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  1. Se curata si se spala foarte bine carnea, apoi intr-o oala cu apa rece , punem carnea la fiert alaturi de foile de dafin .Cand incepe sa fiarba , avem grija sa luam spuma formata deasupra si lasam sa fiarba circa 30 minute.
  2. Intre timp , tocam ceapa marunt , morcovii , pastarnacul,patrunjelul si telina le tocam putin mai maricel , apoi adaugam totul peste carne si mai lasam sa fiarba.
  3. Cand legumele si carnea sunt aproape fierte , adaugam orezul spalat si lasam pe foc circa 10 minute.Cand totul este fiert , condimentam cu sare si piper . Amestecam galbenusurile cu smantana intr-un castron, luam ciorba de pe foc si turnam compozitia peste ciorbita . Adaugam leusteanul si patrunjelul tocat marunt si acoperim oala pentru cateva minute inainte de a servi.

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. marina

     /  1 Mai 2011

    n-as fi crezut ca o sa mananc ciorba de miel,dar e foarte buna….daca e bine preparata e chiar gustoasa…

    Răspunde
    • ai vazut !! … daca nu-ti zicea careva nici macar nu stiai ce ai papat !!!!!! pana nu incerci un preparat sa nu spui niciodata ca nu-ti place !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: