Sos de usturoi cu ciupercute „aburite”


Iarasi am ajuns la ciuperci …. dar …. de aceasta data la „ciupercute aburite „…. alaturi de un sos de usturoi …..  sper sa va placa !!!

Ingrediente :

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 500 g ciuperci champignon ( mai micute )
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 60 g faina
  • 500 ml lapte
  1. Spalati ciupercile si le lasati putin sa se scurga. Ciupercile champignon le taiati in jumatate iar celelalte (pleurotus) le rupeti fasii .Curatati usturoiul si-l taiati in patru.Amestecati totul intr-un castron, apoi condimentati cu sare si piper. Puneti  ciupercile impreuna cu usturoiul in aparatul de gatit la abur si le lasati circa 20-25 de minute.
  2. Separat , intr-o craticioara  incalziti uleiul , puneti usturoiul tocat marunt si-l caliti 2-3 minute.Adaugati faina , putin cate putin din lapte,  amestecand mereu pana se omogenizeaza totul.Lasati sa dea cateva clocote, apoi potriviti de sare si stingeti focul.Serviti ciupercile cu sosul de usturoi .

POFTA BUNA !!!

7 gânduri despre “Sos de usturoi cu ciupercute „aburite”

  1. ei,da,preferatele mele…ciupercutzele..
    din pacate nu am aparat de „aburit”….
    desi imi doresc foarte tare unul….
    sper sa mi se implineasca dorintza…
    oricum ar fi preparate,cuipercile sunt un deliciu culinar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s