Iarasi am ajuns la ciuperci …. dar …. de aceasta data la „ciupercute aburite „…. alaturi de un sos de usturoi ….. sper sa va placa !!!
Ingrediente :
- 500 g ciuperci pleurotus
- 500 g ciuperci champignon ( mai micute )
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 60 g faina
- 500 ml lapte
- Spalati ciupercile si le lasati putin sa se scurga. Ciupercile champignon le taiati in jumatate iar celelalte (pleurotus) le rupeti fasii .Curatati usturoiul si-l taiati in patru.Amestecati totul intr-un castron, apoi condimentati cu sare si piper. Puneti ciupercile impreuna cu usturoiul in aparatul de gatit la abur si le lasati circa 20-25 de minute.
- Separat , intr-o craticioara incalziti uleiul , puneti usturoiul tocat marunt si-l caliti 2-3 minute.Adaugati faina , putin cate putin din lapte, amestecand mereu pana se omogenizeaza totul.Lasati sa dea cateva clocote, apoi potriviti de sare si stingeti focul.Serviti ciupercile cu sosul de usturoi .
POFTA BUNA !!!
ei,da,preferatele mele…ciupercutzele..
din pacate nu am aparat de „aburit”….
desi imi doresc foarte tare unul….
sper sa mi se implineasca dorintza…
oricum ar fi preparate,cuipercile sunt un deliciu culinar
…si preferatele mele 😉 ….o sa ai si tu aparat … si atunci ma vei intrece !!!!
da,o mancare sanatoasa,naturala,bravo,ai pus cateva reteta de care sant foarte incantat
trebuie sa incerc asta…cel mai probabil saptamana asta ca sunt cam in pana de idei 🙂
noua ne plac ciupercile fffff mult …. iar la abur nu am facut never ….. dar sunt super multumita de rezultat 😉 … ma bucur ca vrei sa incerci si tu !!!
trebuie încercată reţeta!!
E simpla , dar delicioasa !!