Dovlecei gratinati cu sunculita afumata


Multaaaa  culoare …… si multa savoare !!!

Ingrediente:

  • 3 dovlecei potriviti
  • 1  ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • 100 g sunculita de casa, afumata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 oua
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel
  • 3-4 linguri de ulei masline
  • 1 lingurita unt
  1. Dovleceii daca sunt fragezi nu-i curatam de coaja.Ii spalam , taiem marginile , apoi ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare , pentru 5 minute. Dupa ce au fiert putin , ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Curatam ceapa rosie  si usturoiul,le tocam, apoi incingem uleiul intr-o tigaie si  le calim impreuna cu sunculita ( taiata fasii) , circa 5 minute.Adaugam ceapa verde , taiata rondele , potrivim de sare si piper si mai lasam 2-3 minute .
  3. Ungem o tava de chec cu  unt, adaugam dovleceii fierti , apoi compozitia de ceapa, usturoi si sunculita  si amestecam cu grija totul .
  4. Intr-o farfurie , batem ouale cu smantana , adaugam mararul si patrunjelul tocat , apoi turnam peste dovlecei .Pentru a avea o culoare mai deosebita , am ales sa rad pe razatoarea mare ardeiul si sa-l adaug  deasupra compozitiei de ou.Bagati totul la cuptor si lasati circa 15 – 20 minute .

POFTA BUNA !!!

3 gânduri despre “Dovlecei gratinati cu sunculita afumata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s