Tort de zahar ars


Pentru cine vrea sa faca un tort simplu , rapid si gustos … tortul de zahar ars e alegerea !!!

Ingrediente pentru crema :

  • 6 linguri de zahar (ptr zaharul ars cu care tapetam cratita)
  • 8 oua intregi
  • 8 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 l lapte

Ingrediente pentru blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  1. Zaharul ( cele 6 linguri) il caramelizam in  oala in care urmeaza sa punem compozitia de crema , apoi il intindem pe peretii acesteia, rotind oala.Lasati zaharul sa se raceasca .
  2. Intr-un vas, spargem cele 8 oua , punem cele 8 linguri de zahar si zaharul vanilat , apoi mixam bine totul.Adaugam peste compozitia de oua, laptele si omogenizam bine.Compozitia o punem in oala peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor , la foc mic , circa 30 de minute , cat sa fie crema facuta pe jumatate.
  3. Separam cele 4 oua .Galbenusurile le frecam cu cele 4 linguri de zahar , pana devin spuma.Cele 4 albusuri se bat spuma , apoi adaugam galbenusurile , cele 4 linguri de faina , praful de copt si amestecam usor.
  4. Se scoate crema din cuptor, se adauga compozitia pentru blat ,apoi se da iarasi la copt circa 20 de minute. Blatul este facut atunci cand incepe sa se desprinda de pe marginile oalei. Puteti incerca  blatul cu o scobitoare  sa vedeti daca este copt.
  5. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, apoi rasturnati tortul  pe o farfurie sau un platou.Se poate orna , cu frisca, fructe sau glazura. Eu l-am ornat cu fulgi de ciocolata . Ornati dupa preferinta !!!

POFTA BUNA !!!

12 gânduri despre “Tort de zahar ars

  1. Lumy,sa stii ca eu am fost o privilegiata caci am gustat din tortul Adinei si pot sa-ti spun ca e SUPER DELICIOS…si eu il ador…e fffff bun

    • la cati au salivat la el trebuia sa fac portie tripla si sa dau la fiecare cate putin!!!!…. data viitoare promit ca fac o portie mai mare si prima pe lista e Lumyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s