Ingrediente :
- 400 g rosii
- 2 feliute de bacon
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 40 g faina
- 750 ml supa de carne
- 2 linguri pasta tomate
- oregano
- patrunjel
- 4 linguri smantana
- 4-5 feliute paine graham
- 3-4 linguri ulei masline
- sare,piper
- Incingeti untul intr-o tigaie, taiati baconul si prajiti-l pana capata o culoare aramie.Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le impreuna cu baconul , circa 12 minute.Presarati faina si mai lasati cateva minute pe foc.
- Spalati si taiati rosiile cubulete, apoi adaugati-le in amestecul cu bacon.Adaugati supa de carne , presarati oregano si patrunjelul, adaugati pasta de tomate si amestecati bine pana se omogenizeaza totul.Acoperiti vasul si lasati supa sa clocoteasca , circa 10 minute.
- Separat , taiati feliile de paine cubulete , le asezati intr-o tava , le stropiti cu ulei de masline, presarati putina sare si piper si le bagati in cuptorul incins pana se rumenesc putin.
- Luati vasul de pe foc si strecurati supa intr-o alta craticioara .La servire, adaugati usor cate o lingura de smantana in fiecare farfurie sau bol si serviti alaturi de crutoane.
POFTA BUNA !!!
fata cum ai facut chestia aia cu smantana,fff tare:*
ffff simplu , te invat si pe tine 😉
tu le ai si la prepararea mancarurilor ,dar si la ornat esti tare,foarte tare,conteaza si aspectul,dintr-o mancare simpla ,ai facut ceva deosebit
sper sa fiu si mai tare… am noroc cu imaginatia ca altfel…. oricum ptr mine conteaza mult ce si cum pui in farfurie !!! a contat mereu asta !!!
sincer,eu supa din asta n-am mai mancat,dar banuiesc ca e buna…
insa m-ai dat gata cu ornarea supei…
nici eu nu mi-am imaginat ca o sa iasa chiar asa , la ornat ma refer !!!! …. sunt mandra de mine :))