Tocanita de ciuperci cu smantana


Se poate  servi ca o simpla mancarica de ciuperci , dar si ca o garnitura la fripturi ….

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 500 g ciuperci champignon ( eu am folosit si albe si brune )
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei de masline
  • 5 – 6 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri faina
  • 200 ml smantana pentru gatit
  1. Se curata  ceapa , apoi se taie marunt. Punem intr-o tigaie cele 5 linguri de ulei , apoi adaugam ceapa si o calim pana devine sticloasa.
  2. Intre timp , spalam ciupercile si le rupem in fasii ( pe cele pleurotus) iar celelalte le taiem feliute.
  3. Adaugam ciupercile  peste ceapa  si le calim impreuna cateva minute, apoi adaugam o cana de apa si lasam totul pe foc pana scade . Punem usturoiul tocat marunt si  condimentam cu sare si piper.
  4. Faina o amestecam cu smantana , dupa care punem compozitia peste ciuperci , lasam sa dea cateva clocote , apoi punem patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.

POFTA BUNA !!!!

9 gânduri despre “Tocanita de ciuperci cu smantana

  1. spune-i Anddei ca nici Raluka mea nu papa ciuperci pana nu demult,dar acum le adora….sunt DELICIOASE….
    dupa carnea de pasare,sunt preferatele mele…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s