Iarasi am ajuns la clatite … 🙂
Pentru aluatul de clatite :
- 250 g faina
- 3 oua
- 1 vf lingurita sare
- 2 cani lapte sau apa minerala
- 1 lingurita zahar
- 30 g unt topit
Pentru umplutura:
- 6 banane
- 5 linguri zahar tos
- 60 g unt
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite zeama de lamaie
- Se pregateste aluatul punand faina intr-un castron mare. Se face o adancitura la mijloc si se pune sarea si zaharul .Se adauga ouale, se amesteca cu o spatula,amestecand cate putin faina cu ouale pana ce aluatul devine fin.
- Se adauga laptele si untul topit amestecand in continuare pana se omogenizeaza totul. Se acopera vasul si se lasa la rece 30 de minute.
- Clatitele se fac intr-o tigaie de teflon ,turnand cate o jumatate de polonic ( daca le faceti intr-o tigaie micuta ) din compozitia pentru clatite si lasand cate 2 minute pe fiecare parte.Dupa ce ati facut caltitele le puneti in forme ( eu le-am pus in tava de briose ) .
- Se prepara piureul de banane : intr-o cratita mai marisoara se topeste untul, la foc mic.Se adauga bananele taiate rondele, apoi zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.Se lasa pe foc circa 10 minute , amestecand frecvent , pana capata totul o consistenta de piure.
- Umpleti clatitele cu piureul de banane , apoi impreunati marginile clatitelor , le acoperiti si le dati la frigider circa 2 ore.
- Pe farfurie presarati putin zahar tos, puneti clatitele si ornati cu feliute de banane.
POFTA BUNA !!
foarte gustoase ma gandesc:*
mai am… hai sa papati !!!
lu armina i s-a facut pofta de clatite:))
eeeeei,aici sunt in avantaj….eu le-am gustat si pot sa spun ca sunt nu bune,ci foarte bune….piureul de banane e deosebit de gustos…ms. Adina pentru invitatie si rasfat…
te astept oricand cu mare placere !!!