A venit momentul sa incerc sa gatesc si eu cate ceva in aparatul de gatit la abur, cu toate ca sunt deja cateva luni de cand l-am primit, am tot amanat momentul, nu din alta cauza, ci doar din simplul motiv ca sunt preparate simple, iar mie imi place sa ma complic ceva mai mult de atat……. deci, voi incerca sa dau cateva idei celor care prefera mancarica gatita la abur …. de aceasta data , Aammei !!!
Ingrediente :
- 1/2 kg cartofi
- 1 conopida micuta
- 200 g mazare
- 2 legaturi de marar
- 3 linguri ulei de dovleac sau de masline
- 2 fire de ceapa verde
- 60 g faina
- 500 ml lapte
- sare , zahar
- piper mozaic
- Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i rondele .Conopida se spala si se desface buchetele potrivite.Aranjati legumele (cartofii,conopida si mazarea) in aparatul de gatit la abur si le gatiti conform instructiunilor.
- Separat , intr-o craticioara incalziti uleiul , adaugati ceapa taiata marunt si o caliti 2 minute, apoi adaugati mararul tocat marunt , faina si cate putin din lapte , amestecand bine pana cand totul devine ca o pasta.Lasam pe foc sa dea cateva clocote, potrivim de sare si zahar dupa gust si luam sosul de pe foc.
- Scoatem legumele „aburite” din aparat , presaram sare si piper si turnam peste ele, sosul de marar.
POFTA BUNA !!!!!!
desi nu pare cine stie ce bunaciune,e o mancare gustoasa si foarte sanatoasa…deci,cine doreste sa manance sanatos,sigur o sa prefere mancarurile „aburite”…
eu sunt fan,deoarece imi plac mancarurile simple si fara grasimi…iar cele preparate la abur isi pastreaza toate calitatile nutritive..
fiecare papa cum vrea si ce vrea …… eu imi doresc sa postez pe blog retete cat mai diversificate , pe placul tuturor !!!
asa sa faci !!!!!!!!!
dar sa mai pui si alte preparate „aburite”
saptamanal as vrea sa pun cate o reteta macar…
hello, asta e o bunaciune sant de acord cu marina ca e sanatoasa
ata e pentlu mine !!!! ieeeeeeee
Multumesc! :))
sper sa-ti placa !!!
absolt delicios 🙂
saptamana viitoare m-am gandit sa fac o combinatie cu ciuperci „aburite ” … 😉