Chiftelute cu sos de rosii si cartofi


Ingrediente :

  • 1 kg de cartofi
  • sare

Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocata de pui ( piept sau pulpe )
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Pentru sos :

  • 500 ml bulion
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura zahar
  • sare, piper dupa gust
  1. Curatam cartoful si morcovul, apoi dam pe razatoarea mica si scurgem de zeama.Intr-un castron, amestecam carnea tocata cu pesmetul, apoi adaugam restul ingredientelor : ouale,usturoiul pisat, morcovul si cartoful , amestecam totul bine, apoi condimentam cu sare si piper. Modelam chiftelutele si le dam la prajit in uleiul incins , pana se rumenesc bine pe toate partile.
  2. Curatam cartofii , ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert ii scurgem si ii pastram la cald.
  3. Intr-o craticioara punem uleiul si calim putin ceapa verde,taiata marunt.Luam de pe foc, adaugam faina si amestecam bine pana nu mai avem cocoloase.Adaugam bulionul(daca folositi pasta de tomate ,adaugati si o cana de apa)  si  zaharul, omogenizam bine totul si  punem la fiert  amestecand pana compozitia se ingroasa.Potrivim de sare si piper si luam sosul de pe foc.Puteti servi chiftelutele si sosul de rosii cu orice garnitura de cartofi.

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

8 comentarii

  1. Andda

     /  19 Martie 2011

    delicios:X:*

    Răspunde
  2. aammaa

     /  21 Martie 2011

    mi-am achizitionat acum 2 zile un aparat de fiert mancarica pe aburi si ma intrebam daca stii cateva retede de mancarici „aburite”. Eu am tot incercat si alte variante decat cele oferite de ei si sunt delicioase. dar sunt prea putine 😐

    Răspunde
    • eu am primit in ianuarie, de ziua mea un aparat si nu l-am folosit deloc 😦 …… dar incerc cat de curand sa fac ceva la abur … tu cam ce papi ca idee, ce-ti place ?

      Răspunde
      • aammaa

         /  22 Martie 2011

        orice contine legume multe, fara carne sau grasimi animale. cu o gramada de mirodenii si cat mai putin procesat. 🙂

        Stiu, asta nu imi da prea multe variante. 😐

        astept cu nerabdare :))

      • o sa incerc sa fac ceva pe gustul meu…. si sper sa -ti placa …sosurile iti plac? spanacul, urzicile?

  3. aammaa

     /  23 Martie 2011

    da da da.. chiar azi am mancat sos de urzici 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: