Prajitura cu nuca de cocos


De cateva zile ma tot gandeam la o prajitura cu crema de unt  si …. m-am hotarat sa fac aceasta prajitura cu cocos, deoarece imi place fff mult !!!!

Ingrediente :

Pentru blat :

  • 10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca de cocos

Pentru crema :

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 4  linguri faina
  • 8 linguri de lapte
  • 150 g zahar farin
  • 1 pachet de unt

Pentru glazura :

  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 70 g unt
  1. Bati  cele 10 albusuri spuma, apoi adaugi 200 g  zahar si continui sa bati pana se dizolva zaharul.Pui  cele 2 linguri de faina si cele 200 g de nuca de cocos si amesteci incet totul.Ungi o tava cu margarina sau unt ( eu am vrut sa iasa blatul mai inalt si am ales o tava mai micuta ) , o tapestezi cu hartie de copt si torni compozitia , apoi o dai la cuptor la foc potrivit 20 de  minute ( cand marginile sunt putin rumenite ,incerci blatul cu o scobitoare  si vezi daca mai trebuie lasat sau nu ).
  2. Intr-o craticioara fierbem toate ingredientele pentru crema ( 10 galbenusuri+ 10 linguri zahar+ 4 linguri faina + 2 linguri cacao si cele 8 linguri de lapte ) si amestecam tot timpul ca sa nu se formeze cocoloase, iar cand s-a ingrosat, o lasam la racit .Separat frecam untul cu zaharul farin si-l adaugam in crema racita.
  3. Rasturnam blatul pe o planseta,scoatem hartia de copt si il intepam din loc in loc cu un varf de cutit (ca sa-l putem insiropa).Il insiropam(nu foarte tare )cu un sirop fiert dintr-o cana de apa , 3 linguri de zahar si o esenta de rom.Intindem apoi crema deasupra si dam prajitura la frigider pana a doua zi.Glazura o facem a doua zi .Punem apa la fiert cu zaharul si cacaua si cand a dat intr-un clocot , o amestecam cu untul.
  4. Scoatem prajitura de la rece si turnam glazura peste crema.

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

5 comentarii

  1. mangu iliuta

     /  3 Martie 2011

    vreau si eu

    Răspunde
  2. marina

     /  3 Martie 2011

    oooooo,prea complicat…nu cred ca as reusi asa ceva…
    poate ca voi incerca(vreodata)

    Răspunde
  3. raluca

     /  16 Martie 2013

    ce dimensiuni are tava folosita?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: