Friptura de iepure


Carnea de iepure este o carne usoara ,savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne, are un procent de grasime mai mic decat cea de pui,curcan, vita sau porc si nu in ultimul rand, este foarte hranitoare !!

Ingrediente :

  • 1 iepure
  • ulei de masline
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 morcov
  • 5-6  catei de usturoi
  • sare
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita  sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  1. Intr-un castron punem 1 l apa,adaugam ceapa,morcovul si usturoiul taiate felii, apoi sarea si cele 2 linguri de otet . Punem carnea in aceasta marinata si o lasam la frigider pana a doua zi.
  2. Inainte de a o pregati, scoatem carnea din marinata si o lasam la scurs 10 minute intr-o strecuratoare.In alta strecuratoare punem la scurs ceapa,morcovul si usturoiul.
  3. Luam un bol mic, punem in el cele 3 linguri de ulei de masline,sarea,piperul si boiaua dulce si amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
  4. Ungem o tava cu ulei. Carnea de iepure gata scursa , o ungem peste tot cu pasta obtinuta si o punem in tava.Peste carne , presaram legumele din marinata, scurse si ele in prealabil,stropim totul cu putin ulei , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru o ora.Inainte ca friptura sa fie gata , luam folia de pe tava si o mai lasam  5 minute la cuptor ptr a se rumeni frumos.

Eu am ales ca si garnitura , orez basmati amestecat cu orez salbatic si bastonase de sfecla rosie cu hrean .

POFTA BUNA !

Anunțuri
Lasă un comentariu

6 comentarii

  1. Andda

     /  27 Februarie 2011

    gustos foarte gustos,pot sa va asigur pentru ca am mancat.:*

    Răspunde
  2. marina

     /  27 Februarie 2011

    ei,na,cand ai fost la vanatoare de iepuri si eu nu stiu nimik?….imi place carnea de iepure,e foarte gustoasa,in schimb m-ai dat gata cu garnitura….

    Răspunde
  3. mangu iliuta

     /  28 Februarie 2011

    foarte bine arata

    Răspunde
  4. ptr mine conteaza mult SI aspectul !!!!!!!..degeaba papika e fff buna daca e trantita pe o farfurie 😦

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: