Ciorba de ciuperci pleurotus


Poate inlocui oricand ciorbita de burta !!!

Ingrediente :

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 3 -4 linguri ulei de masline
  • 3 litri apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mai mici
  • 400 g smantana pentru gatit
  • o capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 frunza de dafin
  • ardei iute
  • lamaie sau putin otet
  1. Morcovii si ceapa se curata , apoi se dau prin razatoarea mica.Intr-o oala se pun cele 4 linguri de ulei, se adauga morcovii rasi  si se calesc putin.Intre timp spalam ciupercile si le rupem fasii.Adaugam peste morcovii caliti , ceapa si ciupercile fasii si calim  totul inca 3 minute.
  2. Se adauga apa si  frunza de dafin  si lasam sa fiarba totul circa 20 de minute, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare, piper ,lamaie sau putin otet, in functie de gustul fiecaruia.
  3. Stingem focul , lasam ciorbita sa stea 10 minute , apoi adaugam smantana.Se serveste cu ardei iute .

POFTA BUNA !!!!

 

14 gânduri despre “Ciorba de ciuperci pleurotus

  1. Am adaugat`o la favorite. O voi incerca cat mai curand… momentan sunt singurica acasa si nu prea imi e aminte de gatit 🙂
    Mercic ptr sfat!
    Te pup si… spor la culinarit! 🙂

  2. am facut in alta zi si am complicat 😀 modul in care ati expus cum se face mi se pare simplu si eficient am sa incerc multumesc frumos 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s