Terina cu limba de porc si ciolan


In ultimii ani am facut tot felul de terine , cele mai multe de fructe desigur … insa, de cand am vazut-o pe aceasta in revista Libertatea  ,  imi tot sta gandul la ea !!!

Ingrediente pentru 6 persoane :

  • 500 g limba de porc
  • 500 g ciolan afumat fara os
  • o ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • un pastarnac
  • o telina mica
  • 5-6  catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • 200 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 unt
  1. Se pune limba la fiert in apa rece cu sare.In alt vas se pune la fiert ciolanul , tot in apa rece, atat cat sa-l acopere.Dupa ce a dat cateva clocote bune,limba se scoate,se curata de pielita si se pune in vasul in care  fierbe ciolanul.Se adauga zarzavatul curatat , piperul boabe si foaia de dafin, se mai completeaza ( eventual) cu apa cat sa le acopere si se fierb sub capac, la foc mic, pana cand apa a scazut la jumatate.Dupa ce au fiert se pune sarea.
  2. Se ia cratita de pe foc, se scoate carnea si se taie felii sau cuburi mai maricele.Ceapa fiarta se arunca ,iar restul de legume se pastreaza pentru decor. Zeama ramasa se  strecoara , apoi se adauga cateii de usturoi zdrobiti.
  3. Se imbraca o tava  de chec in foi de clatite (reci), facute din faina, lapte, oua , unt si putina sare.In tava pregatita se pot aranja dupa preferinta, bucatile de carne si legumele (taiate si ele in bucati mai maricele ) se presara patrujelul si mararul (tocate fin) . Zeama  se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare si piper , apoi se toarna ( sa nu fie fierbinte ) peste carnea si legumele aranjate in tava.Se acopera cu clatite si se pune la frigider .Inainte de servire se rastoarna pe un platou si se serveste taiata felii.

 

POFTA BUNA !!!!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

6 comentarii

  1. marina

     /  26 Februarie 2011

    EXCELEN T !!!!!!!
    ma bucur ca ai facut-o in sfarsit !!!!!
    dupa cum arata,cred ca e super delicioasa…
    NOTA 10 cu felicitari

    Răspunde
  2. mihaes

     /  27 Februarie 2011

    nu stiu ce este ”terina”asta,dar sunt sigura ca este fff buna,arata grozav de bine,imi face cu ochiul,numai tu stii sa faci asa bunatati,ce sa mai zic ca ma uimesti ca de fiecare data

    Răspunde
  3. uhhmmmm, ce bine arata… Fug sa mai beau un pahar de apa… :))))Ar trebui sa o incerc, ca multumita tie acum imi sta si mie gandul la ea. 🙂 Pup!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: