Bastonase cu chimen si susan


Ingrediente :

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare fina

Pentru stropit :

  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • chimen
  • susan
  1. Intr-un castron amesteci drojdia cu zaharul pana devine lichida.Adaugi putin lapte si doua linguri de faina si prepari o compozitie de consistenta unei smantani groase.O lasi la dospit 20 de minute.
  2. Amesteci maiaua cu restul de lapte,untul topit si  sarea, adaugi treptat faina si framanti toate ingredientele pana se obtine un aluat uniform si consistent,pe care-l lasi la crescut inca 20 de minute.
  3. Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de subtire,din care tai bastonase, pe care le asezi in tava.Introduci tava in cuptorul preincalzit si le coci 20 de minute.
  4. Intre timp ,fierbi ingredientele ptr stropit( laptele, faina si sarea) cateva clocote si le lasi la racit.Ungi saleurile fierbinti cu acest amestec, presari susan si chimen si le introduci ptr inca 5 minute in cuptor.

POFTA BUNA!!!!!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. mangu iliuta

     /  23 Februarie 2011

    sa-mi dai si mie un cordon de ala cu care sant legate

    Răspunde
  1. Cookies for Santa | JURNALUL LUI PETIT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: