Lipie cu legume


Ingrediente :

  • 100 g faina
  • 125 ml lapte
  • 4 oua
  • sare,piper
  • 1 lingura ulei masline
  • 125 g ciuperci champignon
  • 2 rosii
  • 150 g mazare
  • 150 g porumb din conserva
  • 1 lingurita oregano
  • ulei pentru prajit
  • 125 g mozzarella
  • o bucatica de praz (taiat rondele)
  1. Se inclalzeste cuptorul .Se face un aluat din faina,lapte,oua,sare si ulei de masline.
  2. Se taie ciupercile bucatele, prazul se taie rondele,se oparesc rosiile si se curata de coaja, apoi se taie cuburi.Mazarea se opareste aproximativ 5 minute in apa cu sare,boabele de porumb se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi se scurge si mazarea oparita .Intr-un castron se amesteca toate legumele, se adauga oregano si se condimenteaza cu sare si piper.
  3. Se pune putin ulei intr-o tigaie la incins( o lingura este suficienta).Se pune o patrime din acest aluat si se prajeste pe ambele parti.Se prajesc in total patru lipii.Intr-o tava se pune pe rand cate o lipie pe care ati presarat o patrime din compozitia de legume ,mozzarella se taie cubulete si se presara peste legume, apoi se introduce totul in cuptor si se coace 5-10 minute.

                                                       POFTA BUNA !!!!!

Lasă un comentariu