Briose cu dulceata de visine


Ingrediente :

  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g unt topit si racit
  • 200 g zahar tos
  • 4 pliculete de zahar vanilat
  • 20 linguri rase cu faina
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  •  3 linguri dulceata de visine
  •  visine din compot pentru ornat
  1. Ouale,untul topit si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei.Batem ouale spuma impreuna cu zaharul  tos si zaharul vanilat.Turnam untul usor si batem bine.Adaugam praful de copt stins cu lamaie , apoi laptele treptat,treptat.
  2. Faina o amestecam cu coaja de lamaie si o turnam,putin cate putin, pana obtinem un aluat care are consistenta usor mai groasa fata de cea a smantanei, apoi  adaugam cele 3 linguri de dulceata de visine.Daca vi se pare prea moale compozitia, folosind cantitatea de faina data , mai puteti adauga cateva linguri de faina.
  3. Se pune aluat 3/4 in  formele de briose , apoi se baga tava in cuptorul care a fost in prealabil incins si lasam la foc mediu 15-20 minute.
  4. Inainte sa le scoateti din cuptor , puteti  incerca cu o scobitoare sa vedeti daca sunt gata.La sfarsit se pudreaza cu zahar si se orneaza cu visine.Se servesc la micul dejun alaturi de o cana cu lapte .

POFTA BUNA  !!!!!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: