Tocanita din limba de porc


Ingrediente ptr 6 portii :

  • 1 kg si jumatate de limba de porc
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 tulpina telina
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 200 g carne tocata ( eu am folosit carne de pui )
  • 1 galbenus
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 l supa limba de vita
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  1. Spalati limba in apa rece, apoi fierbeti-o intr-o oala cu un litru si jumatate de apa clocotita, cu sare.Indepartati spuma si adaugati legumele.Fierbeti aproximativ 2 -1/2  ore ( este fiarta atunci cand vf cutitului patrunde cu usurinta).Spalati limba in apa rece, indepartati pielea cat este inca fierbinte, apoi taiati-o rondele sau cuburi.Scurgeti supa,pastrand 1l si turnati carnea in restul de supa fierbinte.
  2. Amestecati un cub de unt ,carnea tocata,galbenusul si pesmetul si condimentati cu sare si piper dupa gust.Omogenizati bine.Umeziti-va mainile si formati perisoare din acest amestec.Puneti-le in apa fierbinte, cu sare si fierbeti-le la foc mic.
  3. Faceti un rantas din unt si faina.Adaugati supa pe care ati pus-o deoparte mai devreme si amestecati pentru a nu se forma cocoloase.Fierbeti sosul la foc mic, 5 minute.Puneti carnea  taiata si perisoarele si incalziti-le bine.Condimentati cu sare si piper , apoi turnati vinul si ornati cu patrunjel.

                                                     POFTA BUNA !!!!!!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

6 comentarii

  1. MARINA

     /  28 Ianuarie 2011

    mmmmmm,o reteta noua ….si faina…limba am,mai trebuie restul…..adjudecat…acum sa caut ceva cu peste

    Răspunde
  2. de ieri pana azi am uitat reteta,asa ca am intrat din nou s-o vad…am pus deja limba si legumele la fiert…sper sa-mi iasa buna…

    Răspunde
  3. mihaes

     /  29 Ianuarie 2011

    d-na,daca mai eram gravida pierdeam bebelu’,sau veneam la tine la masa.(hyhy)

    Răspunde
  4. mangu iliuta

     /  12 Februarie 2011

    de astea am mancat si sant grozave

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: