Tocanita din limba de porc


Ingrediente ptr 6 portii :

  • 1 kg si jumatate de limba de porc
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 tulpina telina
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 200 g carne tocata ( eu am folosit carne de pui )
  • 1 galbenus
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 l supa limba de vita
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  1. Spalati limba in apa rece, apoi fierbeti-o intr-o oala cu un litru si jumatate de apa clocotita, cu sare.Indepartati spuma si adaugati legumele.Fierbeti aproximativ 2 -1/2  ore ( este fiarta atunci cand vf cutitului patrunde cu usurinta).Spalati limba in apa rece, indepartati pielea cat este inca fierbinte, apoi taiati-o rondele sau cuburi.Scurgeti supa,pastrand 1l si turnati carnea in restul de supa fierbinte.
  2. Amestecati un cub de unt ,carnea tocata,galbenusul si pesmetul si condimentati cu sare si piper dupa gust.Omogenizati bine.Umeziti-va mainile si formati perisoare din acest amestec.Puneti-le in apa fierbinte, cu sare si fierbeti-le la foc mic.
  3. Faceti un rantas din unt si faina.Adaugati supa pe care ati pus-o deoparte mai devreme si amestecati pentru a nu se forma cocoloase.Fierbeti sosul la foc mic, 5 minute.Puneti carnea  taiata si perisoarele si incalziti-le bine.Condimentati cu sare si piper , apoi turnati vinul si ornati cu patrunjel.

                                                     POFTA BUNA !!!!!!

6 gânduri despre “Tocanita din limba de porc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s