Papanasi cu dulceata si frisca


Ingrediente :

  • 400 g branza dulce
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • un vf de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 10-13 linguri de faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • dulceata
  • ulei
  • frisca lichida
  1. Intr-un bol se mixeaza branza de vaci cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, apoi coaja de lamaie ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
  2. Se bat bine albusurile cu putina sare si se adauga in compozitia de mai sus, alternand cantitatea de faina. Se amesteca bine ,pana cand compozitia nu mai este lipicioasa.
  3. Se fac bilutele in felul urmator : bilute mici ptr capac si mai mari  ptr papanasii propriu-zisi.In bilutele  mari se formeaza o adancitura in mijloc . Se pune uleiul intr-o tigaie adanca si se incinge ,apoi se pun papanasii la prajit (uleiul trebuie sa acopere papanasii ).
  4. Se scot pe servet de hartie, pentru a se absorbi uleiul. Se servesc calzi, cu dulceata si  frisca lichida.

                                                   POFTA  BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Manuela

     /  24 Martie 2013

    Ciao!
    Tocmai am terminat papanasii (de facut si de degustat 🙂 ). Sunt foarte foarte gustosi dar am o mica intrebare, nu mi-au crescut decat putin, nu asa mult ca cei din poza ta, oare de ce?
    te pup

    Răspunde
    • Ceau ,
      Ma bucur sa aud ca i-ai facut !! Eu nu am mai facut asa ceva de multa vreme 😦 .
      Ai pus si sare si bicarbonat in compozitie ?
      Stii , mie de multe ori imi iese de prima data cand incerc ceva nou , apoi o dau in bara :)) , la tine poate e invers , poate ies mai buni a doua oara !! 😉
      O seara minunata iti doresc !

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: