Ingrediente :
- 400 g branza dulce
- 3 linguri zahar
- 3 oua
- 1 praf de sare
- un vf de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 10-13 linguri de faina
- 1 pliculet zahar vanilat
- coaja de lamaie
- dulceata
- ulei
- frisca lichida
- Intr-un bol se mixeaza branza de vaci cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, apoi coaja de lamaie ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
- Se bat bine albusurile cu putina sare si se adauga in compozitia de mai sus, alternand cantitatea de faina. Se amesteca bine ,pana cand compozitia nu mai este lipicioasa.
- Se fac bilutele in felul urmator : bilute mici ptr capac si mai mari ptr papanasii propriu-zisi.In bilutele mari se formeaza o adancitura in mijloc . Se pune uleiul intr-o tigaie adanca si se incinge ,apoi se pun papanasii la prajit (uleiul trebuie sa acopere papanasii ).
- Se scot pe servet de hartie, pentru a se absorbi uleiul. Se servesc calzi, cu dulceata si frisca lichida.
POFTA BUNA !!!
Ciao!
Tocmai am terminat papanasii (de facut si de degustat 🙂 ). Sunt foarte foarte gustosi dar am o mica intrebare, nu mi-au crescut decat putin, nu asa mult ca cei din poza ta, oare de ce?
te pup
Ceau ,
Ma bucur sa aud ca i-ai facut !! Eu nu am mai facut asa ceva de multa vreme 😦 .
Ai pus si sare si bicarbonat in compozitie ?
Stii , mie de multe ori imi iese de prima data cand incerc ceva nou , apoi o dau in bara :)) , la tine poate e invers , poate ies mai buni a doua oara !! 😉
O seara minunata iti doresc !