Clatite cu legume


Ingrediente :

Pentru aluatul de clatite :

  • 200 g faina
  • 400 ml lapte
  • 20 g  unt topit
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei ptr prajit

Pentru umplutura :

  • 300 g ciuperci
  • 150 g porumb
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe potrivite
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 legatura de marar
  • sare, piper
  • ulei
  1. Pentru prepararea aluatului ,se pune faina intr-un castron,apoi se adauga cele doua oua, untul topit,praful de sare si cateva linguri de lapte.Se amesteca bine pana se omogenizeaza , apoi se adauga restul de lapte treptat,amestecand continuu, pana ce aluatul devine ca o smantana subtire.
  2. Clatitele se fac intr-o tigaie de teflon , punand cate un polonic din compozitia de clatite si lasand fiecare clatita cate 2 min pe fiecare parte.
  3. Pentru umplutura, se calesc in putin ulei ceapa si ardeiul gras,tocate marunt.Se adauga pasta de tomate,mararul taiat (fara codite ),sare si piper ( dupa gust ),apoi se amesteca  cu ciupercile taiate si boabele de porumb si se mai  lasa 10 minute pe foc.
  4. Aluatul se taie in dreptunghiuri , fara sa fie lasate capetele si se adauga umplutura, se ruleaza si se leaga cu cate un fir de patrunjel.

POFTA BUNA !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s