Tiramisu


Tiramisu este o prajitura delicoasa si rafinata, insa niciodata nu este de ajuns !!!

Iata o reteta din care vor  iesi 10 portii uriase !

Pentru blat :

  •  50 piscoturi

Pentru sirop :

  • 4-5 linguri  zahar tos
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri cafea(eu folosesc doar cafea solubila  )
  • o lingurita cacao
  • o lingurita cafea solubila
  •  4-5 linguri coniac

Pentru crema :

  •  2 cutii branza mascarpone
  •  4 galbenusuri
  •  2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  •  500ml frisca
  1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul  vanilat si zaharul pudra.Se amesteca cu mixerul bine pana se obtine o crema fina.
  2. Dupa aceea se adauga crema mascarpone si se mixeaza in continuare.
  3. Se baga la rece si intre timp, se pregateste siropul pentru piscoturi.Intr-un ibric se pune zaharul si se caramelizeaza cateva minute, apoi se adauga apa si cand incepe sa clocoteasca se pune cafeaua.Se lasa la rece,iar la sfarsit se adauga vanilia si coniacul.
  4. In alt bol se bate frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat si dupa ce s-a intarit, jumatate din cantitatea de frisca se amsteca cu crema mascarpone iar restul de frisca ramane pentru ornat.
  5. Se inmoaie piscoturile in siropul strecurat ( daca nu vreti sa fie prea insiropate se pot pune pe o farfurie si se stropesc pe ambele parti cu sirop ) si se aseaza in tava intr-un strat,se toarna crema, apoi se repeta iar ultimul strat se acopera cu frisca ramasa.Se poate orna cu boabe de cafea si din loc in loc cu cafea solubila sau se pot face fulgi sau tigarete de ciocolata.
  6. Daca nu aveti o tava potrivita puteti pune pe o farfurie mai mare, rotunda sau patrata iar in jurul farfuriei faceti un inel din carton pe care-l prindeti de marginile farfuriei ,puneti toate ingredientele si dati la frigider 2-3 ore apoi scoateti inelul cu grija si veti avea prajitura sau tortul dorit 😉

            TIGARETE DE CIOCOLATA:  100 g de ciocolata ptr glazura

  • Ciocolata se topeste pe abur.Se intinde pe o suprafata dreapta (planseta de patiserie sau hartie cerata) cu o spatula de metal;trebuie sa aiba 2 mm grosime.Se lasa sa se intaresaca putin apoi se rade foaia de ciocolata cu un cutit ptr a forma rulouri de ciocolata.

   Oricat de mult muncim la fiecare reteta , la final, satisfactia  e MAXIMA !!!!!!

                                                        POFTA BUNA  !!!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. aammaa

     /  22 Ianuarie 2011

    Dumnezeule ma uit de 5 minute doar la site-ul tau si deja mi-a lasat gura apa. :)))

    Răspunde
    • ma bucur ca te uiti , ma bucur ca-ti place si m-as bucura si mai tare daca vei face macar o reteta 😉 nu am reusit sa postez asa multe , blogul nu are nici o saptamana macar 😦 dar sper sa postez cat mai multe retete intr-un timp cat mai scurt

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: