Terina cu clatite si fructe proaspete


Cui nu-i plac clatitele?

Timp de pregatire : 40 min Timp de odihna: 1 h

Ingrediente pentru 6-8 portii :

  • 250 g capsune
  • 250 g caise

Aluatul pentru clatite:

  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri zahar
  • 20 g unt topit

Crema de ou:

  • 2 cani de lapte
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 4 foi gelatina (sau un pliculet de gelatina )
  1. Se pregateste aluatul punand faina intr-un castron mare. Se face o adancitura la mijloc si se pune sarea si zaharul .Se adauga ouale, se amesteca cu o spatula,amestecand cate putin faina cu ouale pana ce aluatul devine fin.Se adauga untul topit amestecand in continuare.
  2. Se adauga laptele cate putin, amestecand cu o spatula sau un tel (ptr a nu se forma cocoloase) .Se acopera vasul si se lasa la rece 1 h.
  3. Crema de ou : laptele se pune intr-o cratita si se incalzeste.Se bat galbenusurile si zaharul,apoi, amestecand incontinuu,se adauga laptele putin cate putin.Compozitia se toarna in cratita si se amesteca.Se pune pe foc mic,fara a fierbe.Se adauga gelatina se strecoara si se lasa la o parte .Daca preferati in loc de crema de ou ceva mai simplu puteti opta pentru  o budinca de vanilie.
  4. Se spala fructele, caisele se curata de coaja , apoi se taie cubulete iar capsunele jumatati.
  5. Clatitele se fac intr-o tigaie de teflon de diametrul  12-16 cm,turnand cate un polonic din compozitia pentru clatite si lasand cate 2 minute pe fiecare parte.Se aseaza intr-o tava pentru terine astfel sa treaca peste margini.Se pune un strat de crema, se acopera cu un strat de fructe,apoi cu 1-2 clatite in functie de marimea terinei, dar clatitele nu trebuie sa se suprapuna.Deasupra se pune iarasi un strat de crema , un strat de fructe si operatiunea se repeta pana ce tava este plina.Se lasa la rece 5-6 ore.
  6. Se scoate terina din frigider se pune tava cu fundul in apa calda apoi se scoate terina din tava si se serveste .

  • Aceasta reteta o puteti gasi in 1000 de retete -deserturi , o carte a editurii Aquila , caci de acolo am facut-o si eu !!

POFTA BUNA !!

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. MARINA

     /  24 Ianuarie 2011

    mmmmmm,abia astept sa o testez….arata super bine si banuiesc ca e gustoasa….

    Răspunde
  2. Cred ca este un deliciu!!!Yummy, fur o feliuta:)!Pup!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: