Muschiulet de porc in sos de portocale


 

        Pentru :4 persoane  Pregatire:30 min+ 4h marinat  Procesare :1h

     Ingrediente :

  • 1 kg  muschi file
  • 3 linguri ulei masline extravirgin
  • 1 lingurita mustar
  • 2 catei de usuroi
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura cimbru
  • sare si piper negru macinat
  • 30 g unt
  • zeama de la doua portocale
  • 250ml vin alb sec
  • 120 ml supa de pui
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 120 ml smantana grasa
  • 2 lingurite piper boabe

 

  1. Puneti carnea la marinat cu 2 linguri ulei,mustarul,usturoiul,1 lingura coaja rasa de portocala,boiaua,cimbrul,sarea si piperul macinat.Lasati astfel 4h.
  2. Incingeti restul de ulei cu 1/2 din unt  si rumeniti carnea la foc mare.

  1. Stropiti cu zeama de la o portocala si 100 ml vin.Acoperiti vasul si bagati-l in cuptorul incins la 200 grade C (treapta 7).Lasati totul la copt 1 h si stropiti frecvent cu putin vin,supa,zeama de portocala si presarati patrunjel.
  2. Cand e gata carnea,scoateti-o din vas si puneti-o la cald.Scurgeti sosul intr-o craticioara,iar apoi turnati supa ,zeama de portocala si vinul ramas.  Cand clocoteste  puneti  piperul boabe si smantana si lasati sosul sa fiarba la foc moale, pana devine gros si cremos.Sarati si piperati dupa gust.
  3. Taiati carnea felii si serviti-o acoperita cu sos si rondele de portocala.

                                                               POFTA BUNA!!!!!!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: