Nu ne omoram dupa carnita de miel , dar de sarbatorile Pascale nu lipseste !!!
Ingrediente :
- 1 bucata coaste de miel cu tot cu cotlet
- 4 frunze dafin
- 50 g unt
- sare
- piper
- ulei
- 1 kg cartofi noi
- maruntaie de la un miel ( ficat, inima,rinichi, plamani – eu am folosit doar jumatate din cantitate)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- 50 g pesmet
- Se spala bucata de coaste , se sterge cu prosop absorbant , se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.
- Separat , intr-o oala , fierbi organele de miel si le lasi sa se raceasca , apoi le dai prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa verde, usturoiul si patrunjelul.Dupa ce ai macinat totul , adaugi ouale , pesmetul si potrivesti de sare si piper .
- Ungeti o tava rotunda cu unt, puneti frunzele de dafin , asezati costele de miel ca o coronita si le prindeti cu ata sau scobitori.Umpleti interiorul cu compozitia de drob iar pe langa coaste adaugati cartofii noi taiati rondele si condimentati .Adaugati un pahar cu apa , acoperiti tava cu o folie de aluminiu si bagati totul la cuptorul preincalzit, circa 40 de minute. Scoateti tava din cand in cand si mai adaugati putina apa daca este nevoie .Serviti alaturi de o salata verde cu ridichi.
POFTA BUNA !!!
wow,cum arata !!!!!!!
bestial !!!!!!
ms, Marina !!…… 🙂 🙂 arata ciudat :))
arata ffffff bine ,m-am si speriat prima oara :)) :*
te-ai speriat de micul meu monstru ? :):)
esti o adevarata maestra in ale artei culinare si eu sunt impresionata de felul cum arata ”coronita”,superb,ai talent si multa rabdare.
ms, Lumy !!!! … dar eu nu sunt nici o maestra , sunt prea mari aceste cuvinte pentru mine …. eu doar fac ce-mi place , cel mai mult ma inspir din colectia mea de carti dar si de pe alte bloguri , de ce sa nu recunosc , cu totii cred ca facem asta 😉 …. dar pe langa toate astea improvizez si combin fff mult si sunt super multumita de rezultate ;)… de exemplu aceasta reteta era cu o umplutura de legume ….iar eu am ales sa fac umplutura de drob , deci cam asa sta treaba la mine :):):)
foarte frumos,felicitari,o prezentare super,de nota 10
multumesc frumos !!!
Ingenioasa treaba, arata foarte bine, am retinut ideea deci folosim coastele pe post de prapore 🙂
E o prezentare putin mai deosebita 😉 …. multi folosesc coastele in loc de prapore ;)….